28 m. vyriškis, pageidaujantis, kad jį vadintų Li, atvyko iš Pietų Kinijos, Šenženo miesto. Į Portugaliją jį priviliojo Auksinio leidimo nuolat gyventi šalyje programa, rašo BBC.

Užsienio investuotojams, kurie įsigyja nuosavybės Portugalijoje už 500 tūkst. eurų (apytikriai 1,7 mln. Lt.), suteikiamas leidimas nuolat gyventi šalyje. Be to, jiems taip pat suteikiama galimybė laisvai keliauti į visas Šengeno erdvei priklausančias ES šalis, o po šešerių metų jie gali pateikti prašymą gauti Portugalijos pilietybę.

Li, kuris praėjusiais metais vedė, svajoja, kad jo vaikai mokytųsi Europos universitetuose. Be to, jam neramu dėl Kinijos finansinės ateities, tad vyras ieško investavimo galimybių Europoje.

Pasiturinčio kino teigimu, jis nenori visų savo lėšų laikyti vienoje vietoje, todėl dalį jų perkelia į Europą. „Tai puiki galimybė. Galime uždirbti pinigų ir taip pat gauti vizą“, - džiaugiasi jis.

Nuo 2012 m., kai Portugalijos vyriausybė pradėjo vykdyti šią programą, jau išduotos 734 vadinamosios „Auksinės vizos“, kurios į šalį pritraukė daugiau nei 440 mln. eurų (apytikriai 1,5 mlrd. Lt).

Vis dėlto ne visi pinigai gauti už nekilnojamąjį turtą, nes užsienio investuotojai Auksinę vizą gali gauti ir investavę milijoną eurų (apytikriai 3,45 mln. Lt) į kapitalą arba sukūrę 10 darbo vietų Portugalijoje.

Madeira, Portugalija
Didžioji dauguma (578 arba 80 proc.) užsieniečių, kurie pasinaudojo šiuo Portugalijos vyriausybės pasiūlymu, yra kinai. 

Jungtinėje Karalystėje ir kitose šalyse jau seniai egzistuoja tokios programos, kai užsienio investuotojams suteikiamas leidimas nuolat gyventi šalyje.

Tačiau naujoji Europos banga tenkinasi mažesne kainų riba. Portugalijoje ir Ispanijoje užsieniečiai į nekilnojamąjį turtą turi investuoti ne mažiau nei 500 tūkst. eurų (apytikriai 1,7 mln. Lt.). Norint gauti leidimą nuolat gyventi Kipre, pakanka investuoti 300 tūkst. eurų (šiek tiek daugiau nei 1 mln. Lt), o Graikijoje – viso labo 250 tūkst. eurų (apytikriai 860 tūkst. Lt).

Joaquimas Mendesas Dionisio, dirbantis šaltkalviu dokuose, nepritaria tokiai programai. Į penktą dešimtį įkopęs vyriškis skundžiasi, kad nuo to laiko, kai prieš trejus metus Portugalija gavo 78 mlrd. eurų (apytikriai 270 mlrd. Lt) paramą, jo alga sumažėjo.

Jo manymu, vyriausybė turėtų įgyvendinti programas, padedančias labiausiai nuo krizės nukentėjusiems darbuotojams.

„Tie turtuoliai čia atvyksta pagulėti ant smėlio ir pasikatinti saulėje... O darbininkams tai visiškai nenaudinga. Pinigus, kuriuos jie atsiveža, jie patys ir išleidžia. Tokie darbininkai kaip aš jų nemato."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)