Įstatymų leidėjai kovą žengė netikėtą agresyvų žingsnį ir paskelbė apie naują pigių paskolų bankams etapą bei sumažino euro zonos ekonomikos augimo ir infliacijos prognozes 2019-2021 metams.

ECB taip pat atidėjo anksčiausią galimą datą, kada kels palūkanų normas euro zonoje nuo istorinių žemumų. Tai padaryti numatoma 2020 metais, o ne šią vasarą, kaip buvo planuojama anksčiau.

Euro zonos ekonomiką temdo silpnų ekonomikos duomenų ir politinės nežinomybės debesys, o jos perspektyvos gerokai priklauso nuo prekybos derybų tarp Vašingtono ir Pekino, Amerikos tarifams jau smogus Europos firmoms.

„Brexito“ derybos taip pat užsitęsė po planuoto Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos datos kovo 29 dieną, pailgindamos nežinomybę dėl prekybos barjerų, kurie liks, kai šalis galiausiai išeis.

Prognozuojama, kad ECB prezidento Mario'iaus Draghio vertinimas euro zonos ekonomikai trečiadienį nebus palankus.

Kovą kainų augimas euro zonoje sulėtėjo iki vos 1,4 proc., parodė praėjusią savaitę paskelbti duomenys, ir kol kas nėra ženklų, kad ji imtų artėti prie ECB tikslo.

Žvelgiant į detales, ekonominiai rodikliai nuvilia, nes Italija 2018 metų pabaigoje pateko į recesiją, o Ispanijos ir Prancūzijos situacija taip pat nedžiugina.

Vokietijoje pramonės sektorius kenčia dėl pasaulio ekonomikos sulėtėjimo ir šalies ūkį gelbėja tik stipri darbo rinka ir solidi vidaus paklausa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)