Atsižvelgiant į tai, kad liko labai mažai laiko iki viešo siūlymo pabaigos ir pasirašius susitarimą, į tai, kad yra vasaros atostogų laikas, bendrovės vadovybė nusprendė pratęsti akcijų platinimą, kad investuotojai turėtų pakankamai laiko susipažinti su pokyčiais, ketvirtadienį vėlai vakare pranešė bendrovė.

„Bendravome su daugeliu investuotojų Europoje ir už jos ribų dar prieš vykdydami savo siūlymą ir sandorio pristatymo investuotojams laikotarpiu. Akivaizdu, kad daugelis investuotojų Europoje šiuo metu išvykę atostogų, todėl nėra įmanoma laiku pasidalinti informacija apie šį įvykį. Mūsų nuomone, termino pratęsimas yra vienintelis protingas žingsnis, kurio reikėtų imtis, kad visiems investuotojams būtų suteiktos vienodos galimybės įvertinti paskelbtos informacijos reikšmę“, – pranešime sakė K. Juščius.

„Auga group“, jos didžiausia akcininkė „Baltic Champs Group“ ir K. Juščius bei EBRD ketvirtadienį susitarė, jog EBRD įsigijus naujų įmonės akcijų, bendrovė laikysis tam tikrų banko aplinkos apsaugos, socialinės atitikties ir valdysenos rekomendacijų ir reikalavimų. Be to, kol EBRD turės daugiau nei 3 proc. bendrovės akcijų, jos didžiausia akcininkė balsuos už EBRD atstovą į jos stebėtojų tarybą.

Tačiau EBRD nėra įpareigotas šio siūlymo metu įgyti „Auga Group“ akcijų, pabrėžia įmonė.

Bendrovė ketino išleisti iki 40 mln. vienetų akcijų, kurios bus įtrauktos į prekybą „Nasdaq“ Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose. Viešas siūlymas pradėtas liepos 3 dieną.

Akcijos viešai siūlomos mažmeniniams investuotojams Lietuvoje, o neviešai – instituciniams arba kvalifikuotiems bei parinktiems investuotojams užsienyje.

„Auga group“ teigimu, siekiama pritraukti kapitalo verslo plėtrai, padidinti bendrovės akcijų likvidumą bei laisvai prekiaujamų akcijų kiekį, sudaryti patrauklesnes sąlygas investuoti smulkiesiems bei instituciniams investuotojams.

Naujas kapitalas bus naudojamas įsigyjant žemės ūkio bendroves, paukštininkystės ir gyvulininkystės fermų plėtrai, biodujų gamybos ir pritaikymo žemės ūkio technikai projektams.

Šiuo metu 88,13 proc. „Auga group“ akcijų priklauso K. Juščiaus valdomai „Baltic Champs“, dar 5,83 proc. – „Multi Asset Selection Fund“.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)