Skaičiuojama, kad vidutinė žala sieks 525 eurus, ji dar bus tikslinama. Šiuo metu vis dar registruojami pranešimai apie stipraus vėjo ir audros padarytą žalą, teigiama „Lietuvos draudimo“ pranešime.

Audros sukeltos žalos tradiciškai daugiausia pažeidė gyventojų būstus ir ūkinius pastatus - jų stogus, tvoras, kitus statinius. Taip pat pranešta apie ant automobilių užvirtusius medžius arba juos apgadinusias medžių šakas, tačiau tokių atvejų nedaug, mat žala atlyginama tik tiems klientams, kurių automobiliai buvo apdrausti kasko draudimu.

„Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis pastebi, kad pučiant stipriam vėjui pavojų kelia vėjo pakelti ir nešami nepritvirtinti namų apyvokos daiktai - sodo baldai, batutai, gėlių vazonai. Pavyzdžiui, nemažai atvejų, kai po praėjusios savaitės vasariškų orų žmonės dar neįsinešę į patalpas batutų, juos vėjas pakėlė ir jie buvo sulaužyti bei apgadino pastatus.

„Kol kas didžiausia audros žala, siekianti 5 tūkstančius eurų, fiksuota Klaipėdos regione dėl nuo ūkinio pastato nuplėštos stogo dangos, apgadintų stogo konstrukcijų - buvo pažeistas didesnis stogo plotas. Geografiškai matome, kad audra palietė beveik visą Lietuvą, nenukentėjo tik pietvakarių Lietuvos ir Vilniaus krašto regionai, daugiausia ir smarkiausia stichija buvo Klaipėdos regione, toliau pagal registruojamų žalų skaičių - Šiaulių regionas“, - teigė A. Juodeikis.

Taip pat sulaukta pranešimų ir iš kitų rajonų - iš Panevėžio, Prienų, Kėdainių, Kalvarijos, Utenos, Mažeikių, Rokiškio, Šilutės, Elektrėnų, Raseinių.

Pasak eksperto, pastatų stogams labiausiai pakenkė vėjo gūsiai, virstantys medžiai ir nulūžusios šakos. Nuo audros nukentėjo ir namų viduje esantis turtas, kreiptasi ir dėl elektros įtampos svyravimų sugedusių elektroninių prietaisų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)