Drujos g., kur ilgus metus veikė „Audėjo“ baldų centras, 2018 m. turėtų duris atverti naujas prekybos centras „Central Mall“. „Audėjas“, nuomavęs žemę iš valstybės, jau prieš aštuonerius metus pradėjo ruoštis išsikėlimui iš šios vietos.

Naujas „Audėjo“ prekybos centras Laisvės pr. užima mažiau ploto – 5,3 tūkst. kv. m. Bendrovės gamyba perkelta į Kalvarijų g.

Baldų prekybos centrui perkelti, J. Karčiausko skaičiavimu, prireikė apie 1 mln. eurų investicijų. Gamybos perkėlimo investicijos siekė apie 2 mln. eurų. Investicijos padengtos lėšomis, gautomis pardavus pastatus Drujos g. Įmonės vadovas planuoja, kad pajamos šiais metais turėtų augti 30-35 proc.

Pasiteiravus, kaip „Audėjo“ pardavimus paveikė „Ikea“ prekybos centro atidarymas, J. Karčiauskas teigė, kad švedų tinklo parduotuvės atidarymas tik suaktyvino pardavimus, nes aplankę „Ikea“ pirkėjai užsukdavo ir į „Audėją“.

Vis dėlto kitokį poveikį bendrovės pardavimams turėjo euro įvedimas. J. Karčiausko teigimu, metų pradžioje buvo stebimas pardavimų sumažėjimas.

„Žmonių vartojimas įvedus eurą buvo atsargus. Pernai buvo nedidelis pajamų sumažėjimas. Mes tai aiškiname euro įvedimu, bet į metų pabaigą pardavimai atsistatė“, - kalbėjo „Audėjo“ generalinis direktorius.

Į Laisvės pr. persikėlęs „Audėjo“ baldų centras atidaromas balandžio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)