Ji pranešė pasirašiusi sutartį dėl smėlio papildymo su konkursą laimėjusiais rangovais – kompanija „Jan De Nul“ bei bendrove „MT Group“.

Įgyvendinus sutartį, kurorto paplūdimiai bus papildyti apie 180 tūkst. kubinių metrų smėlio. Baigus darbus, paplūdimiai turėtų gerokai praplatėti ir siekti 70 metrų pločio.

Atvežtiniu smėliu bus papildytos pajūrio atkarpos nuo Birutės kalno iki Palangos tilto (ilgis – 1,68 km) ir nuo Palangos tilto iki Rąžės upės žiočių (ilgis – 0,7 km).

Parengiamuosius paplūdimių papildymo smėliu darbus planuojama pradėti trečiąją kovo savaitę. Pirmiausia prie Nemirsetos laivų gelbėjimo stoties bus įrengta statybvietė, tuomet čia bus suvežta technika ir kita reikiama įranga. Paruošiamiesiems darbams, taip pat kaip ir smėlio pildymo darbams, bus naudojami ekskavatoriai, buldozeriai, frontaliniai krautuvai, vamzdovežiai, vamzdžių klotuvai ir kita statybinė technika. Priklausomai nuo atliekamų darbų, jų skaičius kis nuo 7 iki 16 vienetų, informavo kurorto savivaldybė.

„Prieš paplūdimio pildymo darbų pradžią, suvirinsime vamzdyno liniją (planuojamas ilgis – 1600 m), kuria bus tiekiamas smėlis iš žemsiurbės į krantą. Taip pat krante pagal planuojamą pildyti smėliu vietą bus jungiami vamzdžiai“, – sakė „MT Group“ verslo plėtros vadovas Evaldas Lekešys.

Planuojama, kad parengiamieji darbai truks iki balandžio vidurio, tuomet bus pradedama paplūdimius pildyti smėliu.

Šių darbų trukmė gali kisti priklausomai nuo oro sąlygų.

Pagal Palangos paplūdimio papildymo atvežtiniu smėliu techninį projektą, smėlis paplūdimiams atstatyti bus gabenamas iš Baltijos jūros, Preilos–Juodkrantės šiaurinio poligono (jūros gylis kasimo vietoje – 20–30 metrų).

Smėlis bus plukdomas apie 70 km jūra ir per suvirintą 1,6 km ilgio vamzdyną bus išpumpuotas į krantą. Čia esanti technika smėlį paskleis ir išlygins, pagal reikiamas altitudes bei suformuos poilsiautojams patogų paplūdimį.

„Palangos paplūdimio smėlio papildymo darbus atliksime etapais, juos planuojame galutinai baigti gegužės 31 dieną. Todėl bet kokia veikla smėliu pildomose paplūdimio atkarpose, iki priduosime atliktus darbus, bus draudžiama“, – teigė E. Lekešys.

Analogišką projektą jau yra įgyvendinusi Aplinkos ministerija. 2011–2012 metais nuo Birutės kalno iki Rąžės upelio, Palangos miesto centriniuose paplūdimiuose išpilta per 400 tūkst. kubinių metrų smėlio.

Tuomet paplūdimys padidėjo 12 hektarų. Pakrantės ruožas nuo Birutės kalno iki Rąžės upelio ištakų ne tik padidėjo, bet ir paaukštėjo, jo aukštis ties kopomis vietomis siekė apie 2,8 metro virš jūros lygio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)