„Ankstesniais metais tokio didelio sumažėjimo nebuvo nuo 1999 m. rugpjūčio. Tada sumažėjimas 1998 m. rugpjūtį buvo 30,7 proc.“, – pripažįsta Ekonomikos ministerija.

Leidinys primena, kad 2015 m. spalį naujų antirekordų pasiekė ne tik realus atlyginimas, tačiau nustojo didėti ir nominalusis.

Maisto produktų kainos Rusijoje gali padidėti, jei nepavyks greitai pakeisti importo iš Turkijos, pabrėžia Ekonomikos ministerija.

Analitikai didelio kainų šuolio nelaukia – paklausa ir taip gerokai sumažėjo. „Sberbank“ makroekonomikos tyrimų centro skaičiavimais, embargas turkiškoms prekėms pridės prie metinio infliacijos rodiklio 0,4 procentinio punkto – su tokiu vertinimu sutinka ir Aukštosios ekonomikos mokyklos Plėtros centras.

Labai skausmingos sankcijos bus ir investicijoms, kurios rodė menkus pagyvėjimo ženklus, mano dalis ekonomistų: „Bet koks partneris mato, kad kilus politiniams nesutarimas, konfliktas perauga į ekonominę plokštumą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1941)