Augimas – kukliausias pastaraisiais metais. Labiausiai per metus atlyginimai pakilo informacijos technologijų ir ryšių sektoriuje (15,6 proc.), o sumažėjo tik prekybos sektoriuje (8,7 proc.).

Geriausiai apmokamas darbas – informacijos technologijų ir ryšių sektoriuje (vidutinis bruto atlyginimas siekė 2537 eurų), finansų ir draudimo sektoriuje (2529 eurai), energetikos sektoriuje (2338 eurai).

Didžiausi atlyginimai – valstybėse įmonėse ir įstaigose ir užsienio kapitalo bendrovėse. Vidutinis bruto atlyginimas valstybėse įmonėse ir įstaigose siekė 1814 eurų, o užsienio kapitalo įmonėse – 1715 eurų.

Per metų ketvirtį (pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su paskutiniu praėjusiųjų) užfiksuotas vidutinio bruto darbo užmokesčio sumažėjimas 4,6 proc., kurį nulėmė tai, kad nereguliarių premijų buvo išmokėta 37 proc. mažiau.

Pirmąjį šių metų ketvirtį vidutinės darbdavio išlaidos vienam samdomam darbuotojui siekė 1876 eurų per mėnesį ir buvo 4,3 proc. didesnės nei tuo pat metu pernai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)