Savivaldybės nuomone, teismo sprendimo motyvai toje dalyje, kurioje ieškinys tenkintas, yra nesuprantami ir su jais sutikti nėra nei teisinio, nei faktinio pagrindo. UAB „Ecoservice“ bando dirbtinai stabdyti viešojo pirkimo procedūrą ir siekia, kad mišrių komunalinių atliekų tvarkymo reforma Vilniaus mieste nebūtų įgyvendinta.

Vilniaus miesto mero nuomone, skųsdami naują konkursą teismui, atliekų vežėjai nenori, kad maksimalūs tarifai už atliekų tvarkymą Vilniuje mažėtų.

„Taryboje esame numatę tvirtinti kitų metų liepą įsigaliosiančią naują rinkliavą už atliekų tvarkymą, kuri leis ženkliai atpiginti atliekų išvežimą gyventojams – maždaug 30-40 procentų. Jeigu atliekų vežėjai pasirašytų naujas sutartis, šiukšlių išvežimas gyventojams pigtų dar labiau“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus miesto savivaldybė nuo kitų metų liepos rengiasi įgyvendinti Vyriausybės šiemet patvirtintas ir Aplinkos ministerijos parengtas naujas Rinkliavų ar kitų įmokų už komunalinių atliekų tvarkymą taisykles. Šios taisyklės leis ženkliai atpiginti atliekų išvežimą gyventojams. Rinkliava būtų nustatyta visoms įmonėms ir gyventojams, miesto teritorijoje nuosavybės teise valdantiems nekilnojamąjį turtą.

Naujose taisyklėse numatoma, kad rinkliavos apskaitą vykdys naujoji savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“.

Savivaldybė turi teisę per 14 d. teikti apeliacinį skundą ir šia teise pasinaudos. Savivaldybė sieks, kad teismo sprendimas būtų panaikintas, UAB „Ecoservice“ reikalavimų pagrįstumas būtų įvertintas iš naujo bei priimtas teisingas ir visų vilniečių poreikius atitinkantis sprendimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)