„Šiuo metu vyksta Mišrių komunalinių atliekų surinkimo ir jų vežimo paslaugos Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje pirkimas. Kovo 15 d. įvyko susipažinimas su tiekėjų pateiktais pasiūlymais. Sutartį planuojama pasirašyti antroje balandžio pusėje“, - cituojamas savivaldybės atsakymas Eltai.

Savivaldybė teigė, kad šiuo metu daugiau informacijos apie pateiktus pasiūlymus pateikti negali.

ELTA primena, kad praėjusių metų gegužės 1 dieną Vilniuje įsigaliojo atliekų išvežimo reforma. Nuo tos dienos Vilnius padalintas į penkias dalis. Šiaurinę, rytinę ir vakarinę zonas aptarnauja „Ecoservice“, centrinę - „VSA Vilnius“, pietuose dirba „Ekonovus“.

Atliekų tvarkymo įmonės „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ Vilniaus miesto savivaldybės administracijai pranešė dėl patiriamų nuostolių norinčios stabdyti paslaugų teikimo sutartį.

Dėl to savivaldybė paskelbė naują viešą konkursą šįmet atliekas tvarkyti Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios seniūnijose, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, taip pat Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės ir Lazdynų seniūnijose, Senamiestyje, Žvėryne, Naujamiestyje ir Vilkpėdės seniūnijose.

Kaip praėjusią savaitę teigė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, po konkurso paaiškės, kokios bus galutinės kainos ir kokio dydžio rinkliava turėtų būti.

„Konkursas nestringa. Jis yra didelis, sudėtinis, ir dėl konkurso sulaukėme pastabų, kai kurios jos buvo logiškos. Sąlygos buvo pataisytos, atsižvelgiant į logiškus pataisymus. Konkursas turi visas prielaidas įvykti laiku, ir po naujo konkurso šiemet turėsime tiekėjus”, - kalbėjo Vilniaus miesto meras.

Pasak jo, po atliekų išvežimo reformos Vilniuje atliekų išvežimo kainos nukrito 30 proc., o kai kur - ir kelis kartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)