Ketvirtadienį tarnybai apie grupinį darbuotojų atleidimą pranešęs BKT nurodė, jog veiklą neribotam laikui stabdo dėl valdžios sprendimų, be to, įmonė neturi galimybių krauti kitus birus krovinius.

„Įtraukti kitus naujus birius krovinius, kurie galėtų būti perkraunami terminale, tvyrant geopolitinei įtampai nėra jokių galimybių. Todėl numatytų darbuotojų atliekamos darbo funkcijos įmonei yra nebereikalingos dėl ekonominių priežasčių, susijusių su pagrindinės veiklos sustabdymu neribotam laikui“, – pranešė tarnyba.

Atleidimai planuojami nuo kovo 31 iki gegužės 31 dienos, darbo sutartys nutraukiamos šalių susitarimu. BKT tarnybai ketvirtadienį buvo pranešusi planuojanti atleisti 136 darbuotojus.

Darbo neteks 60 krovikų, 27 kranų, kėlimo įrenginių ir panašių mašinų operatorių, 16 mechanikų, taip pat – transporto tarnautojai, gamybos darbų meistrai ir brigadininkai, elektromechanikai ir elektromonteriai, buhalteriai, verslo paslaugų ir administracijos vadovai, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojai, kambarinės ir pagalbininkai.

Dalį jų jau žada įdarbinti kitos Klaipėdos bendrovės, sako Užimtumo tarnybos atstovė.

„Tik pranešus apie terminalo sprendimą, jau sulaukėme trijų įmonių skambučių dėl atleidžiamų darbuotojų. Šios įmonės įdarbintų apie 30 darbuotojų. Dar apie trečdalį, jei juos tenkintų siūlomos darbo sąlygos, atlyginimai galėtume įdarbinti į šiuo metu į paskelbtas laisvas darbo vietas Klaipėdos mieste“, – pranešime sakė tarnybos Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Petraitienė.

Užimtumo tarnybos duomenimis, kovo1 dieną registruotas nedarbas Klaipėdoje siekė 9,2 proc., šiuo metu mieste registruota apie 800 laisvų darbo vietų.

„Belaruskalij“ tranzitas nuo sienos su Baltarusija iki Klaipėdos uosto vyko ilgiau nei dešimtmetį, jis nutrauktas vasario 1-ąją, Vyriausybei patvirtinus, jog iki 2023 metų pabaigos turėjusi galioti sutartis tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ neatitinka šalies saugumo interesų.

Trečiadienį šiai Baltarusijos bendrovei sankcijas pritaikė Europos Sąjunga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją