Eurokomisaras "Vilniaus dienai" ir "Kauno dienai" tvirtino visada buvęs ir esąs Lietuvos narystės euro zonoje šalininkas.

"Nematau argumentų, kodėl joje nereikėtų būti. Pirmiausia litas yra griežtai susietas su euru. Bet negalime pasinaudoti teisėmis, kurias turi euro zonos šalys", - sakė pareigūnas.

Kartu, anot A.Šemetos, Lietuvai būtina tapti euro zonos bankų sąjungos nare.

"Bankų sąjunga turėtų padėti stabilizuoti finansų sektorių euro zonos mastu. Tai padėtų žengti didelį žingsnį į priekį, suvaldant krizės padarinius euro zonoje", - pabrėžė A.Šemeta.

Eurokomisaro teigimu, regioniniu atžvilgiu Estija automatiškai taptų bankų sąjungos nare, nes jau yra įsivedusi eurą. Latvija aktyviai siekia tapti euro zonos nare nuo 2014 metų sausio 1 dienos.

Lietuva - viena iš valstybių, kurios ES laikomos pavyzdžiu, kaip išspręsti su ekonominiu sunkmečiu susijusias problemas, tačiau, A.Šemetos teigimu, atleisti vadžių dar negalima.

"Mūsų padėtis trapi, kai bet koks veiksmas ar neveikimas kurioje nors iš ES šalių viską gali pasukti į priešingą pusę. Dedamos didžiulės pastangos, kad taip neatsitiktų. Tačiau svarbu suprasti, kad visko dar gali būti. Todėl negalima priimti neatsakingų sprendimų", - tvirtino eurokomisaras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)