Jeigu jie lemtų, jog "Arvi" nuspręstų atsisakyti cukraus gamybos, iš Europos Sąjungos (ES) ji gautų apie 50 mln. litų kompensaciją, rašo dienraštis "Verslo žinios".

ES, atsisakantiems cukraus verslo 2006-2007 metais, žadama po 730 eurų už toną vienkartinę piniginę kompensaciją ir nedraudžia imtis naujų verslų. "Arvi cukrus" per sezoną gamina apie 20 tūkst. tonų kvotinio cukraus, todėl, išpirkus šią kvotą, jam tektų solidi suma.

"Arvi" generalinis direktorius Vidmantas Kučinskas tikina, kad iš cukraus galima uždirbti daugiau nei siūloma kompensacija, todėl kol kas jie šio verslo neišsižada.

"Tačiau apie ateitį galvojame: imamės naujų verslų, kad prireikus būtų galimybė reorganizuoti "Arvi cukrų", sakė V.Kučinskas. Pasak jo, "Arvi cukrus" iš naujų verslų ne tik uždirbs, bet ir kur kas daugiau išnaudos savo pajėgumo.

Apie savo verslo likimą po cukraus sektoriaus reformos mąsto ir "Danisco Sugar", valdanti fabrikus Panevėžyje bei Kėdainiuose.

"Norėtume Lietuvoje gaminti cukrų, todėl dabar danai skaičiuoja, ar pakaks runkelių ir ar apsimokės gaminti baltąjį cukrų", - komentuoja "Danisco Sugar" vyriausioji finansininkė Eglė Adomavičienė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją