Šis draudimas palies tokius gamintojus kaip „Henkel“, „Procter & Gamble“ ir „Colgate-Palmolive“, rašoma straipsnyje.

Vartotojų teisių tarnyba pareiškė, kad kai kurie užsienyje pagaminti buitinės chemijos ir higienos gaminiai neatitinka saugumo normų. Laboratoriniai tyrimai neva parodė, kad kai kurios priemonės neatitinka „normatyvinių sanitarinių – cheminių reikalavimų ir toksikologinių saugumo rodiklių“, remdamasi „Rospotrebnadzor“ vadovės Anos Polovojos laišku, kuris liepos 28 dieną buvo išsiuntinėtas teritoriniams tarnybos padaliniams, rašo „Kommersant“.

„Pretenzijų sulaukė „Henkel“ produkcija: į sąrašą pateko skalbinių minkštiklis „Vernel“, skalbimo milteliai „Persil Expert Sensitive“, skalbimo priemonė „Pemos Detskij“. Visos šios priemonės gaminamos Rusijos įmonėse Permėje ir Engelse“, - pažymi „Kommersant“.

Tarnybos nemalonėn taip pat pateko indų ploviklis „Fairy Platinum“ („Procter & Gamble“), skystas muilas „Palmolive Naturals Olive and Moisturising Milk“ („Colgate – Palmolive“), grindų ploviklis „Emsal“ („Werner & Mertz GmbH“) bei kitos Europos ir JAV gamintojų priemonės.
Prekybos tinklai „Metro Cash & Carry“, „Auchan“ ir „Х5 Retail Group“ („Piatioračka“, „Perekrestok“, „Karusel“) leidiniui patvirtino, kad gavo „Rospotrebnadzor“ laiškus, nurodančius, kad minėtas prekes būtina pašalinti iš parduotuvių lentynų, kad jos „nepadarytų žalos piliečių sveikatai ir gyvybei“.

Prekybos centrai „Metro“ ir „Auchan“ šiais gaminiais jau nebeprekiauja, o šių tinklų atstovai pareiškė, kad šių prekių dalis jų kategorijoje yra „neesminė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1205)