„Visų pirma, labai gerai, kad sankcijos yra įgyvendinamos ir tas pavedimas buvo sulaikytas, ir FNTT daro savo darbą. Antras dalykas, mano žiniomis, įmonė nėra investavusi Lietuvoje, ji yra užsiregistravusi šalyje, bet nevykdo čia veiklos”, – trečiadienį Vyriausybėje teigė A. Armonaitė.

Ministrė aiškina, kad, jos žiniomis, „Investuok Lietuvoje“ su „Izovac Photonics“ bendravo kaip su įmone, bėgančia nuo Baltarusijos režimo.

„Mūsų žiniomis, ji taip pat dirba su tokiais gamintojais kaip „Apple“, Jungtinėmis Amerikos Valstijomis ir pan.”, – sakė politikė.

Laisvės partijos lyderė tvirtina, kad Lietuva niekada nedirbo su rusiško kapitalo įmonių perkėlimu.

„Svarbiausia, kad mūsų ekonomika būtų atspari ir kad net tokie atvejai neužkirstų kelio mūsų augimui ir orientavimuisi į tai, kas yra pozityvu, provakarietiška, nes investicinė aplinka dėl karo patiria iššūkių”, – teigė A. Armonaitė.

„Ši situacija parodė, kad FNTT rado pavedimą ir bankai taip pat įgyvendino sankcijas, ir tai yra gerai”, – pridūrė ji.

LRT Tyrimų skyrius trečiadienį skelbė, kad prieš pusmetį Lietuvoje įsteigtai baltarusiško kapitalo bendrovei „Izovac Photonics“ buvo skirti pinigai iš į sankcijas įtraukto Rusijos valstybinio koncerno „Rostec“ instituto, kuriančio karinę įrangą.

Tyrimų skyriaus surinkti duomenys rodo, kad 1,2 mln. eurų paskola Lietuvos įmonei buvo suteikta ir pervesta Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje – vasario 24 dieną. Šie pinigai buvo įšaldyti.

„Izovac Photonics“ vadovas teigė, kad taip bandyta iš Rusijos „evakuoti“ ten uždirbtus pinigus, nors pripažįsta, kad jie buvo gauti iš sandorių su koncernui „Rostec“ priklausančiu mokslinių tyrimų institutu. Iš Rusijos keliavę pinigai esą turėjo būti panaudoti baltarusių įrangos gamintojo „Izovac“ plėtrai Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją