„Sausio vidurio duomenimis, 30 proc. apyvartos krytį patiria apie 94 tūkst. įmonių. Tai iš tiesų yra daug“, – Seimo „darbiečių“ frakcijoje penktadienį pranešė A. Armonaitė.

Jos patarėja Skaistė Barauskienė BNS patikslino, kad tai yra ministerijos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos prognoziniai skaičiavimai – tai nereiškia, kad tiek įmonių kreipsis dėl subsidijų.

Trečiadienį nukentėjusių įmonių paraiškas pradėjusios priimti VMI duomenimis, jau gauta beveik 7,5 tūkst. paraiškų, BNS pranešė VMI atstovė Rūta Asadauskaitė.

A. Armonaitė taip pat informavo, kad keliasdešimt įmonių, per pirmą karantiną pernai gavusių lengvatinių valstybės paskolų, jų gali negrąžinti.

Subsidijoms smulkiam ir vidutiniam verslui numatyta 150 mln. eurų, pinigai įmones pasieks vėliausiai po 10 dienų, anksčiau šią savaitę sakė A. Armonaitė.

30 mln. eurų lengvatinių paskolų paketo, pasak jos, užteks maždaug 400-500 įmonių.

Subsidijos skirtos įmonėms, kurių apyvarta nuo lapkričio 31 dienos (arba nuo to laiko, kai jos veikla apribota) iki sausio 31 dienos bus kritusi bent 30 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2019-2020 metais.

Anot A. Armonaitės, ministerija galvoja apie tolesnę finansinę pagalbą nuo karantino ribojimų nukentėjusiems verslams. Šio paketo vertė sieks 150 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)