Ministrė susitiks su Klaipėdos LEZ, įmonės „Neo Group“ bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko vadovais, taip pat su verslo bendruomene, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Klaipėda turi didelį potencialą pritraukti naujas investicijas ir kurti darbo vietas. Tai regionas, kuris domina užsienio investuotojus“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Pasak pranešimo, šiuo metu vyksta pasiruošimas steigiant dar vieną didelę įmonę Klaipėdos LEZ, kurioje galėtų dirbti keli šimtai žmonių. Užsienio investicijų skatinimo agentūra „Investuok Lietuvoje“ derasi su 49 potencialiais investuotojais, kurie svarsto galimybes steigti naujas įmones Lietuvoje.

Klaipėdos LEZ infrastruktūrai įrengti šiais metais skirta 1,84 mln. eurų.

Nuo LEZ veiklos pradžios čia veikiančių įmonių investicijos siekia daugiau nei 667 mln. eurų, veikia 40 įmonių, dirba 2,7 tūkst. darbuotojų.

A. Armonaitė taip pat lankysis Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (MTP). Su jo vadovybe ministrė aptars parko augimo galimybes, kylančius iššūkius ir konkrečias priemones jiems spręsti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)