Aušrinė Armonaitė teigia, jog tokiems trikdžiams buvo ruošiamasi, apie paramą verslui jau paskelbta anksčiau – įmonėms padidinta „Invegos“ garantijų už paskolas suma.

„Ruošėmės galimiems trikdžiams, todėl kaip pagalbą įmonėms, patiriančioms sunkumų ir stokojančioms apyvartinių lėšų, dar lapkričio pabaigoje paskelbėme, kad nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ didina smulkiajam ir vidutiniam verslui teikiamų garantijų už paskolas maksimalią sumą iki 5 mln. eurų“, – komentare BNS sakė A. Armonaitė.

„Verslui palankesnė tapo ir valstybės pagalbos de minimis skaičiavimo tvarka“, – sakė ji.

Pasak ministrės, problemai spręsti reikės ir Europos Sąjungos įsitraukimo, o atsakomieji veiksmai bus derinami su Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Vyriausybe.

URM ketvirtadienį BNS teigė, kad sieks ES reakcijos į Kinijos veiksmus.

„Ministerija yra informuota apie galimus Lietuvos produkcijos patekimo į Kiniją trikdžius, palaikome ryšį su Lietuvos įmonėmis, renkame visą įmanomą informaciją iš Kinijos pusės dėl įvedamų ribojimų, taip pat kontaktuojame su Europos Komisija dėl reakcijos ES lygiu“, – komentare BNS nurodė URM.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius BNS irgi teigė, jog į naujus trukdžius Lietuvos eksportuotojams vertėtų reaguoti ES lygiu. Pasak jo, turi būti aiškus Bendrijos atsakas, kadangi viena Lietuva jau turbūt nebegali spręsti problemos.

Pasak A. Armonaitės, Kinijoje dirba komercijos atašė, kuris konsultuoja verslą ir teikia visą įmanomą informaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)