Ramiojo vandenyno salų valstybės valdžia siekia konfiskuoti šį laivą, kurio vertė, kaip manoma, viršija 300 mln. dolerių (286 mln. eurų).

Jachta „Amadea“, nuo balandžio vidurio stovinti prisišvartavusi Fidžio vakariniame Lautokos uoste, kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose siejama su rusų oligarchu Suleimanu Kerimovu, kuriam JAV ir ES paskelbė sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Šalies sostinės Suvos teismas „išdavė orderį areštuoti superjachtą „Amadea“, JAV teisėsaugai balandį pareikalavus ją konfiskuoti, sakoma Fidžio prokuratūros direktoriaus pareiškime.

Balandžio 19 dieną teismas jau nusprendė, kad Fidžio valdžia gali uždrausti laivui palikti šalies teritorinius vandenis, kol sprendžiama dėl JAV orderio.

Kerimovo jachta „Amadea“

Anksčiau Fidžio policija patvirtino atliekanti tyrimą dėl prabangios jachtos, atplaukusios iš Lotynų Amerikos. Skelbta, kad šis laivas atplaukė į Fidžį neatlikus muitinės procedūrų.

Tinklalapyje superyachtfan.com, pateikiančiame duomenis apie didžiausius ir prabangiausius pramoginius laivus pasaulyje, nurodoma, kad 107 metrų „Amadea“ kaina siekia 325 mln. dolerių. Svetainės duomenimis, jachtoje yra baseinas, sūkurinė vonia, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir viršutiniame denyje įrengtas „žiemos sodas“.

Įvairiose svetainėse „Amadea“ savininku nurodomas S. Kerimovas, bet nepriklausomai šios informacijos negalima patikrinti.

Praėjusį mėnesį laikraštis „Fiji Times“ pranešė, kad salų valstybės Aukštasis Teismas įtraukė subjektą „Millemarin Investment“ į bylą kaip atsakovą, nes jis buvo įregistruotas kaip „Amadea“ savininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją