Neseniai viešojoje erdvėje pasirodžiusi tokia žinia papiktino ne vieną šioje įmonėje įsidarbinti bandžiusį ir jokio arba neigiamo atsakymo nesulaukusį alytiškį.

„Skundžiasi, kad neranda darbuotojų, bet, vargu, ar jų ieško“, - teigė keletas alytiškių, niekaip negalinčių prisibelsti į neseniai Alytuje įsikūrusios baldų gamybos įmonės „Theca Furniture“ duris. Vyrai tikino, kad turi ir patirties, ir tinkamas profesijas, bet nesupranta, kodėl nusiuntę savo gyvenimo aprašymus, nesulaukia intensyviai darbuotojų ieškančios įmonės atstovų skambučių.

Pastaruoju metu nuolat galima išvysti ne tik naujai Alytuje atsiradusios įmonės darbo skelbimus - jos atstovai viešojoje erdvėje kalba ir apie intensyvias, bet nelengvas darbuotojų paieškas.

Tačiau ne vieno joje įsidarbinti bandžiusio alytiškio patirtis – visai kitokia.

„Ar nebus taip, kad įmonė tik imituoja darbuotojų paiešką, o iš tikrųjų vietos jau yra numatytos kitiems? Gal saviems? Ir skambinau, ir siunčiau gyvenimo aprašymą, bet jokios reakcijos nesulaukiau, nors esu stiprus, jaunas, panašaus darbo patirties turintis vyras“, - tikino 32 metų alytiškis, taikęsis į baldų apmušėjo vietą.

Kitas panašaus amžiaus vyras sakė siuntęs savo CV į įmonės skelbtas vadovaujančias pareigas, bet taip pat jokios reakcijos nesulaukęs. Toks pats likimas ištiko ir dar vieną 31 metų vyrą, skambinusį darbo skelbime nurodytu telefonu.

„Pasakiau, kad ir patirties baldų apmušimo srityje turiu, ir dirbti netingiu, ir mokytis, jei reikia, sutinku. Užsirašė telefonu numerį, žadėjo paskambinti, bet jau pusantros savaitės – tylu“, - sakė vyriškis.

Į tylos sieną atsimuša ir dar vienas 57 metų vyras, kuris buvo pakviestas ir į Kaune organizuotus apmokymus. Po jų įmonė pasirinko jaunesnius darbuotojus, o jam pažadėjo paskambinti. Jis jau keletą kartų pats skambino ir teiravosi dėl darbo, bet vis atsako, kad prireikus paskambins patys.

„Gal netiko mano amžius? Gal jau per senas net baldų apmušėju dirbti?“ – nusivylimo neslėpė alytiškis.

Įmonės „Theca Furniture“ personalo vadovė Renata Vainauskienė patikino, kad įmonė darbuotojų tikrai ieško, o ir amžius norint įsidarbinti įmonėje – ne kliūtis. Žiūrima, ką potencialus darbuotojas moka, ką sugeba, o ne kiek jam metų.

„Mes ieškome darbuotojų. O kad juos priimame, rodo Alytuje įsikūrusiame įmonės gamybiniame padalinyje didėjantis darbuotojų skaičius. Pavasarį startavome su dvidešimt keliais, o dabar jau turime 75 darbuotojus. Penkiolika jų dar mokosi Kaune“, - teigė R. Vainauskienė.

Pasak jos, nors iš pradžių žmonės į darbo skelbimus reagavo vangiai, dabar susidomėjusių srautas itin didelis bet vis dar sunku surasti darbuotojus, kurie yra specialistai.

R. Vainauskienė nurodė, kad norintiems įsidarbinti ir savo gyvenimo aprašymus į darbo vietą atsiuntusiems kandidatams gali nepaskambinti dėl trijų priežasčių. „Kartais žmonėms atrodo, kad jie yra labai kvalifikuoti ir stebisi, kodėl jų nepakviečia į darbo pokalbį, bet neretai atsiranda dar didesnę kvalifikaciją turinčių žmonių ir mes būtent juos ir pasikviečiame“, - pasakojo R. Vainauskienė.

Kita priežastis – kandidato anketa atidedama vėlesniam laikui. Jeigu jam nepaskambinama iškart, tai dar nereiškia, kad bus nepaskambinta vėliau. Pirmiausia reaguojama į reikalingiausių darbuotojų gyvenimo aprašymus ir su jais susisiekiama greičiausiai.

O kartais anketos tiesiog pasimeta, tačiau atrankas vykdantys darbuotojai stengiasi, kad taip neįvyktų ir neretai tą pačią kandidato anketą skaito net po keletą kartų.

R. Vainauskienės teigimu, viešojoje erdvėje nuskambėjusi frazė, kad įmonė darbuotojams siūlo daugiau kaip 700 eurų, tačiau vis tiek neranda darbuotojų, neatitinka tikrovės.

„Mes pradiniuose etapuose kai kuriose pozicijose mokame ir mažiau. Pavyzdžiui, sandėlio darbininkui tikrai nesiūlome tokių pinigų, nebent siuvėjams, baldų apmušėjams. Ir ši suma tikrai nebūtų mokama nuo pirmos dienos, mes kalbame apie sumą, kurią įmanoma užsidirbti tam tikrose pareigose, atsižvelgiant į darbo rezultatus“, - kalbėjo personalo vadovė, pabrėžusi, kad orientuojasi į Kaune vyraujantį darbo užmokestį, nors alytiškių lūkesčiai yra mažesni nei kauniečių.

„Theca Furniture“ dirbama pagal įkainį: žmogui mokama tiek, kiek jis padarė. Tačiau neretai bandomuoju laikotarpiu mokamas nustatytas darbo užmokestis, nes žmogui reikia įgusti, prisitaikyti.

„Jei žmogus tingės, 700 tikrai neuždirbs. Sudarome visas sąlygas žmogui iš anksto susipažinti su jo darbo vieta ir ne visų lūkesčiai atitinka realybę“, - sakė R. Vainauskienė.

„Theca Furniture“ įmonėje Alytuje artimiausiu metu planuoja įdarbinti iki 150 žmonių. Nemažai darbuotojų buvo įdarbinta bendradarbiaujant su Alytaus teritorine darbo birža.