Moksleiviai ir studentai - aktyviausi darbo ieškotojai, tačiau pasiūlymų jiems mažiausiai.

Šiaulietė Nijolė Petkevičienė - pensininkė. Po kelerių metų pertraukos ji vėl pradėjo prekiauti ledais. Vieta bulvare moteriai kainuoja 130 litų per mėnesį.

Gatvėje "dirba" ir muzikantai. Akordeonininkas Rolandas šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o smuikininkė Rūta - verslo ekonomiką Šiaulių universitete. Rūta neatmeta, kad kada nors sukurs verslą, susijusį su muzika. Žmonės noriai aukoja. Gatvės muzikantai neapmokestinami, todėl talentingiems studentams ar moksleiviams tai yra priimtinas būdas užsidirbti.

Ar yra sezoninio darbo pas ūkininkus? Ūkininkas, nepanoręs būti įvardintas, dėstė teisybę apie valstybės požiūrį į sezoninį darbą: "Jei net ir teisėtai pasamdysi žmones skubiems darbams, ir užsuks į "svečius" darbo inspektorius, gali tekti prasitampyti teismuose metus ar net dvejus dėl nelegalaus darbo".

Ūkininkas sako, kad darbo inspekcija tik deklaruoja, jog bendrauja su verslininkais geruoju: "Pas mus valdininkai, kurie nesukuria jokio vidaus produkto, apkrauna tik rūpesčiais." Vyras tvirtina, kad šį sezoną žmonių bus pasamdoma daug mažiau, nei jų iš tiesų reikėtų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)