Kaip nurodo centrinis bankas, priežiūros tarnybos atlikto inspektavimo metu nustatyta, kad „Mėmelio taupomoji kasa“ kreditavimo veiklą vykdo tinkamai neįvertindama iš sudaromų ir sudarytų skolinimo sandorių kylančios rizikos, t. y. sudarydama sandorius ji neįsitikina, ar kliento finansinė ir ekonominė būklė yra tinkama sutartiniams įsipareigojimams deramai vykdyti.

Be to, nustatyta, kad ši kredito unija nevykdo didžiausios paskolos sumos vienam skolininkui normatyvo, t. y. paskolos suma vienam skolininkui viršija 25 proc. perskaičiuoto unijos kapitalo.

Unijai skirta 0,1 proc. jos bendrųjų 2012 m. metinių pajamų dydžio bauda. Taip pat kredito unijai nurodyta laikinai, kol ji pašalins inspektavimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus ir veiklos trūkumus, nesudaryti didesnės kaip 30 tūkst. Lt vertės skolinimo sandorių, o indėlių, priimamų iš neprofesionalių rinkos dalyvių, palūkanų normas nustatyti pagal rinkos vidurkį.

Kredito unijai „Mėmelio taupomoji kasa“ poveikio priemones Lietuvos bankas yra taikęs ir anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)