Grupės apyvarta šiemet sausį-birželį siekė 127,7 mln. eurų – 57,2 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu ir 17,5 proc. daugiau nei atitinkamu 2019 metų laikotarpiu.

„Lyginti 2022 metus su 2021 metais turbūt negalima, nes pernai daugelis mūsų parduotuvių įvairiose šalyse buvo uždarytos ir natūralu, kad augimo tempai šiemet dideli. Birželis praktiškai pirmasis mėnuo, kai jau pernai veikė visos parduotuvės ir tai yra palyginami skaičiai“, – BNS sakė R. Perveneckas.

Birželį grupės apyvarta siekė 26,7 mln. eurų – 8,4 proc. daugiau nei pernai: Lietuvoje ji augo 6,8 proc., Latvijoje – 6 proc., o Estijoje – 18,7 procento.

„Džiugu tai, kad šių metų šešių mėnesių pardavimų apimtys 17,5 proc. viršijo ikikovidinio laikotarpio apyvartą. Manau, kad pajamos išaugusios ir vartotojų lūkesčiai pagerėję. Investavome pakankamai daug tiek į fizines parduotuves, tiek į elektroninę. Pakankamai sparčiai auga elektroninė prekyba, palyginti su 2019 metais“, – kalbėjo jis.

Grupės apyvarta Lietuvoje augo 47,7 proc. iki 78,1 mln. eurų, Latvijoje – 2,1 karto iki 30,6 mln. eurų, Estijoje – 37,2 proc. iki 19 mln. eurų, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Apranga“.

R. Pervenecko teigimu, auganti infliacija kol kas labai nepaveikė drabužių prekybos, tačiau ateitis priklausys nuo geopolitinės situacijos.

„Drabužių kainų augimas nėra toks ryškus, kaip daugelyje maisto prekių ir paslaugų sferoje. Yra padidėjęs, bet nėra toks didelis, nežinau, kaip bus ateityje. Kalbant bendrai, kaip tai atsilieps, žinoma, gali atsiliepti, bet kol kas mažmeninė prekyba rodo pakankamai neblogus rezultatus, viskas priklausys nuo geopolitinės situacijos ir kaip ji keisis“, – sakė jis.

Pirmą šių metų pusmetį „Aprangos“ grupė atidarė dvi naujas parduotuves, išplėtė ir rekonstravo dvi parduotuves bei keturias uždarė.

Šiuo metu grupė valdo 167 parduotuvių tinklą – 100 Lietuvoje, 44 Latvijoje ir 23 Estijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją