Kaip „Delfi“ informavo „Apranga Group“ atstovas Tadas Marčiukaitis, bendrovė jau šį šeštadienį atidarys 13 parduotuvių Vilniuje, Gedimino prospekte ir Rotušės aikštėje, bei dvi Kaune, Laisvės alėjoje.

Kitą savaitę antradienį bus atidaryta parduotuvė Klaipėdoje, Herkaus Manto gatvėje.

„Bus imtasi visų saugumo priemonių ir rekomendacijų, skirtų apsaugoti tiek darbuotojus, tiek klientus“, – sakė T. Marčiukaitis.

Grupės vadovas Rimantas Perveneckas BNS komentavo, kad uždarius grupės parduotuves, kiek išaugo pardavimai internetu, tačiau skaičiai, anot jo, nėra dideli. Tuo metu atidarius fizines parduotuves jis sako nesitikintis daug pirkėjų.

„Drabužių prekybos internetu skaičiai nėra reikšmingi, ir drabužiai nėra ta prekių grupė, kuri karantino ar pandemijos atveju yra pirmo būtinumo prekė. Žinoma, padidinome pardavimus internetu, bet tai nėra labai reikšmingi skaičiai“, – teigė „Aprangos“ grupės vadovas.

Anot jo, karantino metu įmonė darbuotojų neatleido, didžioji jų dalis buvo išleisti į prastovas.

„Aprangos“ grupė valdo daugiau nei 180 parduotuvių tinklą ar atskiras parduotuves Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. Tarp jų tokie prekės ženklai kaip „Zara“, „Mango“, „Apranga“, „City men&women“, „Bershka“, „Pull and Bear“, „S.Oliver“, „Mexx“, „Aprangos galerija“.

Batus ir drabužius matuotis galima

Kaip „Delfi“ sakė Lietuvos vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė, batų ir drabužių parduotuvėse nenumatyti papildomi draudimai juos matuotis.

„Nustatyta pakankamai papildomų reikalavimų: kaukių dėvėjimas viešose vietose, kas taikoma ir parduotuvėms, rankų dezinfekcija ir higiena. Galų gale, patenkant į parduotuves arba paslaugų teikimo vietas, rekomenduojama matuoti temperatūrą, riboti srautus. Rizika užsikrėsti per drabužius arba batus yra daugiau teorinė. Mes kol kas nematome būtinybės rekomenduoti nesimatuoti drabužių arba batų parduotuvėse“, – sakė L. Ašoklienė.

„Delfi“ primena, kad Vyriausybė trečiadienį priėmė sprendimą leisti atnaujinti darbą ne maisto parduotuvėms, taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko.

Tarp galinčių atnaujinti darbą paminėtos ir parduotuvės, esančios prekybos centruose, tačiau turinčios atskirą įėjimą iš lauko. Jos turės riboti žmonių srautą ir laikytis kitų saugos priemonių.

Kaip skelbė Vyriausybė, parduotuvėse turi būti užtikrintas ne mažesnis nei 10 kv. metrų vienam pirkėjui tenkantis prekybos plotas arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau nei vienas pirkėjas, o paslaugų įmonėse tiesioginis kontaktas su klientu turi trukti ne ilgiau kaip 20 minučių.

Pramogų ir prekybos centruose ar kitose vietose esančių ne maisto parduotuvių, kurios neturi atskiro tiesioginio įėjimo iš lauko, veikla ir toliau draudžiama.

Pirmuoju karantino švelninimo etapu veiklą gali pradėti tik tie paslaugų tiekėjai, kurių veikloje nėra ilgo (daugiau kaip 20 min.) kontakto su klientu ir kurie paslaugas teikia stacionariose paslaugų teikimo vietose. Taigi, vis dar draudžiama tokių paslaugų teikėjų kaip grožio salonų, sporto klubų, veikla. Platesnis paslaugų atvėrimas planuojamas vėliau, antruoju etapu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)