JAV technologijų milžinė, vertinama beveik 2 trln. dolerių, ketina apskųsti antradienio nuosprendį, paskelbė vietos žiniasklaida.

Patentų licencijavimu užsiimanti „PanOptis“ bendrovę „Apple“ į teismą patraukė praėjusių metų vasarį, teigdama, kad įmonė atsisakė mokėti už 4G LTE technologijų naudojimą savo išmaniuosiuose telefonuose, planšetėse ir laikrodžiuose.

„Ieškovai vedė pakartotines derybas su „Apple“, bandant pasiekti susitarimą dėl FRAND licencijos, taikomos ieškovų patentų portfeliams, kuriuos „Apple“ pažeidžia“, – nurodoma teismo dokumentuose.

FRAND informacinių technologijų srityje yra sąvokų „sąžininga, pagrįsta ir nediskriminuojama“ (angl. fair, reasonable and non-discriminatory) trumpinys, naudojamas technologijų naudojimui apibūdinti.

„Derybos buvo nesėkmingos, kadangi „Apple“ atsisako mokėti FRAND autorinį atlyginimą už ieškovo patentą“, – priduriama dokumentuose.

„Apple“ bandė nesėkmingai argumentuoti, kad patentai buvo negaliojantys.

„Tokie ieškiniai, kuriuos pateikia bendrovės, kaupiančios patentus vien tam, kad galėtų persekioti pramonę, tik slopina naujoves ir kenkia vartotojams“, – žiniasklaidos cituojamame pranešime paskelbė „Apple“.

Šis atvejis yra vienas iš nedaugelio patentų bylų, kurias pateikia prekių negaminančios licencijavimo bendrovės, turinčios teises į tam tikras technologijas. Kritikai tokias bendroves vadina „patentų troliais“.

Teksaso teismas anksčiau bendrovei „Apple“ jau yra pateikęs nepalankių nuosprendžių, vienąsyk nurodžius sumokėti šimtus milijonų dolerių kitai patentų bendrovei „VirnetX“.

Savo internetinėje svetainėje „PanOptis“ siūlo valdyti savo klientų patentus, leidžiant jiems susitelkti ties „naujovėmis ir nauja plėtra“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)