Plataus vartojimo prietaisų ir kompiuterių gamintoja pralenkė 1999 metais bendrovės „Microsoft“ pasiektą 620,58 milijardo dolerių rekordą. Vis dėlto, šis skaičius pateikiamas neatsižvelgiant į infliaciją.

Tai paaiškėjo laukiant „iPhone 5“ ir mažesnio bei pigesnio „iPad“ pasirodymo. „Apple“ akcijos Niujorke rugpjūčio 20-osios vidurdienį pasiekė 664,74 dolerio kainą, o biržos uždarymo metu jos kainavo 665,15 dolerio. Tai 17 dolerių arba 2,6 procento viršija penktadienio, rugpjūčio 17 dienos, uždarymo kainą.

Taip pat sklando gandai, kad bendrovė „Apple“ planuoja sukurti televizorių.

Nepaisant rinkos vertės, „Apple“, kaip ir daugelis JAV bendrovių, susiduria su daugybe iššūkių. Dėl JAV dolerio stiprumo euro ir kitų valiutų atžvilgiu Jungtinėse Amerikos Valstijose pagamintos prekės užsienyje yra brangesnės.

Turint omenyje, kad JAV ekonomika atsigauna neryžtingai, o pagrindinės rinkos, pavyzdžiui, Europa, vis dar išgyvena recesiją, elektroniką parduoti vartotojams yra sunku.

„Apple“ taip pat susiduria su stipria konkurencija – su jos produkcija konkuruoja bendrovės „Samsung“ išmanieji telefonai „Galaxy S3“ ir HTC išmanieji telefonai „One X“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)