„Spotify“ Europos Komisijai (EK) skundą pateikė trečiadienį. Pasak „Spotify“, Jungtinių Valstijų technologijų milžinas neteisėtai riboja programėlių veiklą, kurios nesinaudoja „App Store“ mokėjimų sistema. Viena iš tokių programėlių yra ir „Spotify“.

„Iš esmės „App Store“ yra saugi, patikima platforma, kur vartotojai gali pasitikėti rastomis programėlėmis ir atliekamais mokėjimais“, - sakoma „Apple“ pranešime ir priduriama, kad tokios pačios taisyklės galioja visoms bendrovėms.

„Kelerius metus naudodamasis „App Store“, „Spotify“ išaugo dramatiškai ir dabar siekia išlaikyti visus „App Store“ ekosistemos privalumus, įskaitant ir nemažas pajamas iš „App Store“ klientų, tačiau nenori platformai nieko už tai mokėti“, - teigia „Apple“ atstovai.

Pasak „Apple“, bendrovė pagal „Spotify“ prašymus atnaujino programėlę beveik 200 kartų, o tai leido pasiekti net 300 mln. atsisiuntimų.

„Be „App Store“ ekosistemos „Spotify“ nebūtų tas verslas, kuris jis yra šiandien, tačiau dabar jie nori išvengti išlaidų išlaikant tuos pačius privalumus. Mes manome, kad tai neteisinga“, - teigiama „Apple“ pranešime.

Tačiau, skelbia žiniasklaida, nėra jokių garantijų, kad EK pradės „Apple“ tyrimą ar skirs bendrovei tam tikras nuobaudas. Europos Komisijos gauna apie 40 panašių skundų per metus ir tik keli jų baigiasi baudomis ar panašiais sprendimais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)