„Šiandien noriu padėkoti verslininkams, kurie nenuleidžia rankų sunkumų akivaizdoje ir savo sėkmingai kuriamais bei pasaulyje paklausiais produktais garsina Lietuvos vardą. Tikiuosi, jog vis daugiau mūsų šalies įmonių remsis Jūsų pavyzdžiu ir sugebės aktyviai konkuruoti pasaulinėse rinkose", - sveikindama inovatyvias įmones pabrėžė prezidentė.

„Turime naujai įvertinti kitų valstybių patirtį. Nes ne tik Lietuvai, bet ir Europos Sąjungai būtina telkti pajėgas siekiant išlikti konkurencingiems tiek senų, tiek naujų žaidėjų akivaizdoje. Tą pabrėžiu ir aukščiausiuose Europos vadovų susitikimuose. Siekdami žinių ekonomikos plėtrai palankesnės aplinkos, Lietuvoje padėtį galime keisti tik bendromis valdžios institucijų, mokslo įstaigų ir verslininkų pastangomis", - sakė šalies vadovė.

Metų žinių ekonomikos įmonėmis šiemet pripažintos mokslinė gamybinė bendrovė „Šviesos konversija", UAB „Precizika Metrology", UAB „Arginta" ir UAB „Rūta", sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmone - UAB „DtecNet".

„Kasmet atrandame puikių jauno verslo sėkmės pavyzdžių, kuriais galime drąsiai didžiuotis. Šie apdovanojimai yra tik nedidelis impulsas siekiant paskatinti ir pagirti tiek esamus, tiek būsimus Lietuvos verslo lyderius, tačiau tikime, kad kelyje į pažangą svarbus kiekvienas žingsnis“, - teigia Edgaras Leichteris, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius.

Kandidatuoti „Žinių ekonomikos įmonės 2010“ apdovanojimuose buvo pakviesta daugiau kaip 1500 įmonių. Paskutiniame atrankos etape varžėsi penkios aukštųjų technologijų įmonės – „Baltijos programinė įranga“, „CID Baltic“, „ERP“, „Precizika Metrology“, „Šviesos konversija“, penkios paslaugų sektoriaus įmonės – „Arginta“, „Blue Bridge“, „PricewaterhouseCoopers“, „Simple Green Baltic“, „Sintagma“ ir trys tradicinės pramonės įmonės – „Baltic vairas“, „Rūta“ ir „Šviesa“.

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimų paskutiniame etape varžėsi penkios įmonės: „Aksonas“, „ART21“, „DtecNet“, „Satgate“ ir „Tobe GPS“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją