Tai A.Paulauskas pranešė žurnalistams po pirmadienį įvykusio susitikimo su Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (SVPA) atstovais.

Protestuodama prieš nuo birželio 1 dienos Vyriausybės nutarimu pradėtą įgyvendinti patentininkų buhalterinės apskaitos tvarką, SVPA pirmadienį prie Seimo surengė mitingą, kuriame dalyvavo 5-6 tūkst. žmonių.

Seimo pirmininkas atsisakė kreiptis į susirinkusius, motyvuodamas, jog jam reikės pasirengti pirmadienį po pietų prasidėjusiam neeiliniam Seimo posėdžiui.

Šią žinią mitingo dalyviai sutiko švilpimu bei nušvilpė Naujosios sąjungos vardu kalbėjusį šios partijos frakcijos Seime seniūno pavaduotoją Gediminą Jakavonį.

Tačiau Seimo pirmininkas sutiko priimti SVPA atstovus savo kabinete po Seimo posėdžio.

Seimo pirmininko kabinete smulkieji verslininkai ir prekybininkai piktinosi, jog Vyriausybė ir Finansų ministerija priima sprendimus su jais nesitardama, o naujai buhalterinės apskaitos tvarkai yra nepasiruošta, trūksta reikiamų apskaitos dokumentų.

"Tai, kad šitie reikalavimai įsigalioja nuo birželio 1 dienos, aš manau, yra pačios Vyriausybės sprendimo kompromitacija. Šitų reikalavimų įgyvendinimui yra visiškai nepasiruošta", - teigė po susitikimo Seimo pirmininkas A.Paulauskas.

Jis teigė ketinąs artimiausiu metu susitikti su premjeru A.Brazausku ir susitarti, kad būtų atidėtas Vyriausybės nutarimo projekto įgyvendinimas bei parengta kuo paprastesnės apskaitos tvarka.

"Apskaita turi būti. Bet tiek tas, kuris turi dešimt klasių išsilavinimą, ir tiek tas, kuris turi aukštąjį išsilavinimą, turi ją suprasti ir galėti vykdyti. Dabar apskaita tikrai yra labai sudėtinga", - pažymėjo jis.

Premjeras praėjusią savaitę Seime kategoriškai atmetė prielaidą, jog Vyriausybės nutarimas dėl buhalterinės apskaitos patentininkams gali būti atšauktas.

"Aš manau, kad jis (premjeras - BNS) nežinojo visų aplinkybių, kurios paaiškėjo, kad nuo birželio 1 dienos Vyriausybės nutarimas negali veikti, nes tam nesukurta prielaidų", - aiškino A.Paulauskas.

NS dar praėjusią savaitę paragino Vyriausybę atšaukti minėtą nutarimą. Savo pareiškime socialliberalai gana aštriai sukritikavo Finansų ministeriją, esą ši savo sprendimais žlugdo smulkųjį verslą.

SVPA vadovauja Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos Seime narys Eduardas Šablinskas.

Audringa mitingo dalyvių reakcija, kuria jie pasitiko G.Jakavonio bandytą perskaityti socialliberalų pareiškimą dėl Vyriausybės nutarimo, buvo netikėta NS frakcijos nariams.

Socialliberalai ir socialdemokratai jau metus sudaro valdančiąją daugumą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją