„Nevykdant dalies skolų valstybei išieškojimo ir toliau mažėjant skolininkų pajamoms, dar prastesni išieškojimo rezultatai laukia gegužę, taip pat ir vasaros mėnesiais. Išieškojimo efektyvumui atkurti iki buvusio lygmens prireiks ne mažiau laiko, kaip ir atsigauti šalies ekonomikai“, – pranešė rūmai.

Kovą realiai išieškotų skolų suma sumažėjo apie 15 proc., arba apie 645 tūkst. eurų.

Per 20 balandžio dienų antstoliams pateikti 3847 nauji vykdomieji dokumentai – 60 proc. mažiau, negu pernai tuo pat laiku (9691).

Antstolių teigimu, toks „štilis“, kai į juos beveik nesikreipiama dėl naujų skolų valstybės naudai išieškojimo ir kai žmonės bei įmonės taip pat rečiau kreipiasi pagalbos, galbūt laukdami palankesnio meto prisiteisti skolas, negalės tęstis neribotą laiką. Nei baudos (įskaitant ir solidžias baudas už karantino pažeidimus), nei kitos skolos niekur nedings.

Kita vertus, karantino metu nedingo ir antstolių pareigos.

„Net ir sumažėjus pajamoms, privalu atlikti daugybę būtinų veiksmų: taikyti ir naikinti lėšų ir turto areštus, nustatyti ir keisti laisvai disponuojamos sumos dydžius, kad areštuotų sąskaitų savininkai turėtų lėšų būtiniausioms reikmėms, periodiškai tikrinti skolininkų turtinę padėtį, konsultuoti skambinančius telefonu“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)