Didžiausiam V. Kučinsko kreditoriui Rusijos „Alfa bank“ atstovaujantis teisininkas, „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas BNS sakė, kad įsiteisėjus teismo sprendimui dėl V. Kučinsko asmeninio bankroto antstoliai jau yra pradėję verslininko skolų išieškojimą.

„Kiek žinau, tam tikras minimalias sumas antstoliai ir mūsų klientui iš jo (V. Kučinsko – BNS) jau išieškojo, bet tai labai menkos sumos, nes gauna jis nedidelį atlyginimą, įsidarbinęs pas kažkokius pažįstamus nelabai aiškiose pareigose“, – BNS sakė L. Lukošiūnas.

Aplinkybę, kad antstoliai pradėjo jo turto išieškojimą, BNS patvirtino ir pats V. Kučinskas.

„Taip, daugiau nei pusę atlyginimo (antstoliai – BNS) nuskaičiuoja“, – BNS sakė V. Kučinskas, nenorėjęs atskleisti, nei kur šiuo metu dirba, nei kiek uždirba.

Pernai teismams nagrinėjant jo asmens bankroto bylą V. Kučinskas buvo nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas Rusijos bankui „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Buvęs „Arvi ir ko“ įkūrėjas BNS sakė kas dar neapsisprendęs, ar EŽTT skųs Lietuvos teismų atsisakymą leisti jam bankrutuoti.

„Iki ateinančio mėnesio pradžios priimsiu sprendimą (ar skųsti EŽTT draudimą bankrutuoti – BNS). Nusiraminsiu, viską ramiai apgalvosiu ir apsispręsiu“, – sakė V. Kučinskas.

Pasak „Alfa bank“ advokato L. Lukošiūno, tokia galimybė teoriškai egzistuoja, tačiau jis abejojo jos realumu.

„Teoriškai tokia galimybė – per šešis mėnesius po galutinio teismo sprendimo Lietuvoje teikti EŽTT apeliaciją – egzistuoja, bet aš labai abejoju, ar teismas priims svarstyti tokią bylą“, – sakė BNS advokatas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pernai lapkritį atsisakė nagrinėti V. Kučinsko skundą dėl žemesnių teismų sprendimų neleisti jam iškelti fizinio asmens bankroto bylos. Teismai tokį sprendimą motyvavo verslininko nesąžiningumu ir pateikta ne visa informacija apie nemokumą, taip pat tuo, kad jis buvo pernelyg pasyvus, sąmoningai leido susidaryti skolai, nedėjo pakankamai pastangų atsiskaityti su kreditoriais ir pagerinti savo mokumą.

Bankroto bylos jau iškeltos „Arvi ir ko“ bei grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“, „Rietavo veterinarinė sanitarija“, „Marijampolės pašarai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją