Tikėtina, kad šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) metinis augimas galėjo pasiekti 4,1 proc., rodo „Reuters“ apklausa. Tai būtų stipriausias rodiklis nuo trečiojo 2014 metų ketvirčio. JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos iškeltas tikslas - 3 proc. metinis augimas.

D. Trumpas ir jo ekonominės komandos nariai antrąjį ketvirtį tikisi solidžios ūkio plėtros. Šią savaitę prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad Jungtinės Valstijos turi „geriausius finansinius rodiklius planetoje“.

JAV įvedė 25 proc. tarifus 34 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos prekėms. Jie įsigaliojo liepos 6 dieną ir išprovokavo Pekino atsaką, kuris paveikė sojos pupeles ir kitus žemės ūkio produktus bei Jungtinėse Valstijose pagamintus automobilius.

D. Trumpas taip pat įvedė tarifus plieno ir aliuminio importui iš tokių prekybos partnerių kaip Kanada, Europos Sąjunga, Meksika ir Kinija.

Ekonomistai prognozuoja, kad vartotojų išlaidų augimas antrąjį ketvirtį paspartėjo nuo vangaus 0,9 proc. augimo per pirmuosius tris metų mėnesius. Tai buvo lėčiausias tempas per beveik penkerius metus. Vartotojų išlaidos sudaro daugiau negu du trečdalius JAV ekonomikos.

Vartotojų išlaidas Jungtinėse Valstijose skatina mažesni mokesčiai ir stabili darbo rinka. Šalies ekonomika pirmoje metų pusėje per mėnesį sukurdavo vidutiniškai 215 tūkst. darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)