Seimo posėdyje bus pristatyti mokesčių reformą įgyvendinantys teisės aktų projektai: Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisų projektas, Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisų projektas, Akcizų įstatymo pataisų projektas.

Taip pat bus pateikti teisės aktų projektai, kuriais siekiama mažinti šešėlinę ekonomiką, įgyvendinti pensijų, sveikatos apsaugos ir inovacijų reformas.

ELTA primena, kad Vyriausybė praėjusį trečiadienį patvirtino šešių sričių planuojamų reformų įstatymų projektų paketą, kurį po pasirašymo teikia Seimui.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis yra sakęs, kad tikisi, jog Seimas priims visus reformoms įgyvendinti reikalingus pakeitimus pavasario sesijoje.

Tačiau kai kurie Seimo komitetų pirmininkai tuo abejoja ir sako, kad reikia daug diskusijų, ir įstatymai tikriausiai bus priimti tik rudenį.

Vyriausybės valandoje praėjusią savaitę premjeras sulaukė klausimo, kodėl Seimui dirbti su reformų įstatymų paketu iki pavasario sesijos pabaigos paliekamos tik 25 dienos, nes įstatymų paketas bus pateiktas tik birželio 5 dieną.

S. Skvernelis atsakė, kad dėl reformų jau daug išdiskutuota, tad, „gerai padirbėjus, tikrai galima suspėti“. Pasak premjero, yra ir kita alternatyva - mokestiniai pakeitimai gali būti priimti su kitų metų biudžetu, tačiau, jo, vertinimu, tai nebūtų „labai gerai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)