Pasak komisijos vadovo Vitalijaus Gailiaus, bus analizuojami Baltarusijos įmonės „Investenergostroj“ ryšiai su Seimo nariu.

VSD pateiks komisijai jų turimą informaciją į Seimo suformuluotus klausimus, informaciją apie akcininkus ir apie juridinius asmenis, apie ryšius“, - BNS teigė V. Gailius.

Pasak jo, komisija paviešins tai, ką galima skelbti iš gautos informacijos. V. Gailiaus teigimu, A. Skardžius kol kas į posėdį nekviečiamas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija rugpjūtį nutarė, kad A. Skardžiui dėl žmonos Snieguolės Skardžiuvienės sklype stovinčių vėjo jėgainių gali kilti interesų konfliktas parlamente svarstant atsinaujinančios energetikos klausimus.

Naujienų portalas 15min.lt birželį pranešė, kad A. Skardžiaus šeima gauna pajamų iš vėjo energetikos vystytojų, o politikas rengia įstatymų pataisas, susijusias su atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

Pats A. Skardžius tikina, kad jo veikla Seime niekaip nesikerta su šiomis pajamomis, nes jis tik nuomoja žemę. Tačiau portalas nurodo, kad nuo 2012 metų A. Skardžius dalyvavo Seime rengiant mažiausiai penkis teisės aktus, susijusius su elektros energija ir atsinaujinančiais ištekliais, pateikė mažiausiai aštuonis pasiūlymus, susijusius su šia sritimi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)