Daugelyje didžiųjų tinklų parduotuvių kilogramas šviežios mėsos kainuoja keliasdešimčia centų ar litu brangiau nei prieš mėnesį.

Labiausiai per piniginę šis pokytis kirto tiems, kurie dairosi pigiausios mėsos, - anot prekybininkų, ji brango labiausiai. Kilogramas pigiausios jautienos dabar kai kuriuose prekybos tinkluose kainuoja 2 litais daugiau, kiaulienos - 0,5-1 lito.

"Šiemet iš perdirbėjų šviežią mėsą perkame daugiau kaip trečdaliu brangiau nei pernai. Pastarąjį kartą tiekėjai pakėlė mums kainą šių metų vasario mėnesį", - paaiškino "Maxima" tinklo atstovė Olga Malaškevičienė.

„Problema ta, kad geros kokybės lietuviškos mėsos pasiūla yra per maža visai rinkai patenkinti, todėl tenka pirkti iš užsienio tiekėjų, o tai ir lemia mėsos pirkimo kainas, jų svyravimus. Europoje kainos išaugo dėl padidėjusio poreikio”, – aiškino „Rimi” tinklo atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

„Žaliava brangsta. Mes juk mėsą perkame ne tik iš Lietuvos augintojų. Išaugo šviežios mėsos poreikis, mat dvigubai daugiau iš Europos šviežios mėsos perka Indija, Kinija, Korėja ir Honkongas”, – sakė Krekenavos agrofirmos direktorius Linas Grikšas. Jo vadovaujama įmonė į Lietuvą mėsą įsiveža iš Vokietijos, Belgijos, Prancūzijos, Danijos ir kitų Europos valstybių. Anot L.Grikšo, per metus jautiena Europos rinkoje pabrango 33 proc., o kiauliena – 12 procentų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją