Neteisingi klevų lapai pavaizduoti ir 50 bei 100 dolerių vertės kupiūrose. Visi šie banknotai į apyvartą išleisti praėjusių metų lapkritį.

S. Blaney nuomone, Norvegijos klevų lapai neturėtų būti vaizduojami Kanados pinigų banknotuose. „Mums juk neateina į galvą valiutoje vaizduoti Kanados palmių, tigrų ar babuinų, kurių šalyje nėra“, - botaniko žodžius cituoja „Sky News“.

Kaip pažymi Kanados centrinio banko atstovai, klevo lapai kupiūrose - stilizuoti ir atspindi specifines įvairių klevo lapų savybes. Be to, pridūrė šalies centrinis bankas, ruošiant klevo lapo dizainą kupiūroms buvo konsultuotasi su botanikais.

Kanadoje į apyvartą jau išleista 400 mln. naujų 20, 50 ir 100 dolerių vertės banknotų, pagamintų iš polimerinių medžiagų. Taip pat planuojama papildomai atspausdinti 1,2 mlrd. 5 ir 10 dolerių vertės polimerinių banknotų.

Norvegijos, arba smailialapis, klevas buvo atvežtas į Kanadą iš Europos. Dabar jis paplito centrinėje ir rytinėje šalies dalyse. Kanados simboliu laikomas cukrinio klevo lapas, kuris pavaizduotas ir šalies vėliavoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)