"Aš manau, kad 2013-ieji bus sunkūs metai. Kai kurios šalys mėgins sumažinti savo valiutos keitimo kursus, dėl ko gali kilti grupė problemų. Ar kitos šalys elgsis taip pat? Kas įvyks? Politika, kurią vykdys valstybės, siekdamos apsaugoti savo rinką, neišvengiamai sukels įtampą", - pareiškė M. Kingas laikraščiui "The Wall Street Journal".

Anglijos banko vadovas gerai žinomas tarp kitų centrinių bankų savo novatoriškomis idėjomis ir yra labai gerbiamas kolegų, todėl į jo komentarus atidžiai įsiklausoma. Būtent todėl analitikai mano, kad M. Kingo pareiškimas apie naujus "valiutų karus" sudomins investuotojus ir bankininkus.

M. Kingas įvardino dar vieną pasaulio ekonomikos išsibalansavo priežastį. Pasak jo, problema ta, kad kai kurioms šalims, pavyzdžiui, Vokietijai, Nyderlandams ir Kinijai, būtina skatinti vidaus paklausą, bet jos nesistengia šioproceso paspartinti. Tuo tarpu valstybėms su dideliu užsienio prekybos deficitu būtina kiek įmanoma greičiau skatinti ekonomikos augimą, bet jų galimybės yra ribotos.

Pasak M. Kingo, šiuo metu pasauliui reikalingos šalys su dideliu prekybos balanso saldo, kad pasaulio ekonomikos augimas būtų subalansuotas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)