„Be susitarimo ekonomikos šokas būtų staigus ir greitas. Iš tikrųjų būtų verslų, kurie iškart būtų neekonomiški. Tokių įmonių skaičius tikrai būtų reikšmingas“, – BBC radijui sakė M. Carney'is.

Pasak jo, Jungtinei Karalystei išstojus iš ES be susitarimo, svaro kurso kritimas reikštų didesnes importuojamų prekių, tokių kaip kuras ir maistas, kainas. Taip pat esą šoktelėtų imfliacija.

Pats M. Carney'is sakė besitikintis, kad B. Johnsono Vyriausybei pavyks susitarti dėl išstojimo sutarties su Briuseliu. Vis dėlto, perspėjo centrinio banko vadovas, išlieka nemenka tikimybė, kad JK paliks ES be jokio susitarimo.

„Brexitas“ be susitarimo reiškia, kad visos prekybos su Europa taisyklės iš esmės keičiasi. Šioje šalyje yra kelios labai didelės ūkio šakos, kuriose tai, kas pelninga, taptų nebepelninga. Turės būti priimti labai sunkūs sprendimai“, – tvirtino M. Carney'is.

Anot Anglijos banko vadovo, didžiausių sunkumų blogiausio „Brexito“ scenarijaus atveju patirtų autopramonės ir transporto sektoriai, taip pat maisto ir chemijos pramonė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)