Jungtinės Karalystės centrinis bankas teigė, kad Monetarinės politikos komitetas vienbalsiai pritarė palūkanų normų sumažinimui 50 bazinių punktų, iki 0,25 proc.

Centrinis bankas paskelbė, kad palūkanų normų sumažinimas nuo 0,75 iki 0,25 proc. yra priemonė, kuri turėtų padėti šalies verslui ir gyventojams įveikti ekonominius sunkumus, galinčius kilti dėl „Covid-19“ protrūkio.

Paskutinį kartą centrinis bankas palūkanas tiek sumažino daugiau nei prieš dešimtmetį, per pasaulinę finansų krizę. Priemonių imtasi prieš tai, kai Jungtinės Karalystės vyriausybė pristatys pirmąjį metinį biudžetą po „Brexito“. Jame, manoma, dėmesys bus kreipiamas į koronaviruso grėsmes.

Nors, pasak centrinio banko, „Covid-19“ įtakos mastą ekonomikai dar supa didelė nežinomybė, tačiau artimiausiais mėnesiais Jungtinėje Karalystėje prognozuojamas mažesnis ekonominis aktyvumas.
Pasak centrinio banko, laikini, bet reikšmingi tiekimo grandinių sutrikimai ir mažesnis aktyvumas gali turėti įtakos pinigų srautams ir didesniam trumpalaikio kredito poreikiui namų ūkiams bei apyvartinio kapitalo poreikiui įmonėms. Bankas perspėjo, kad šios problemos labiau paveiks smulkųjį verslą, o ekonominis šokas paveiks tiek tiekimą, tiek paklausą.

Be to, centrinis bankas balsavo už tai, kad komerciniai bankai pigiau skolintų verslui, o tam būtų panaudoti centrinio banko rezervai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)