„Nors akivaizdu, kad Graikija nepajėgs grąžinti skolų, o jos bankai veikiausiai yra nemokūs, kiek žinau, nė vienas ES ir JAV bankas dar neišleido į rinką vertybinių popierių su valstybės garantija“, – pabrėžė bankininkas.

„Jokia valstybė ar pati euro zona nenori užsikrauti išlaidžių tautų naštos. Bankai nenori mažinti uždarbio, pardavinėdami didelius kiekius aktyvų, kad padengtų nuostolius, kurių turės, jei šalys nevykdys finansinių įsipareigojimų“, – aiškino bankininkas.

R. Bove’o teigimu, keli bankai ėmėsi atsargos priemonių, kad sušvelnintų nuostolius, kai dalis valstybių taps nemokios.

„Nėra abejonių – įsiskolinusių valstybių ir, kas žino, kelių dar šalių skola bus restruktūrizuota. Dauguma valstybių niekada nepajėgs grąžinti skolos. Toliau skolinti joms pinigų ir didinti skolos naštą nėra prasmė“, – įsitikinęs R. Bove’as.

Nepasilengvinusi skolos naštos Graikija ir dar kelios nestabilios valstybės nepajėgs vykdyti finansinių įsipareigojimų.

Tai tik laiko klausimas. Gali būti, kad valstybės jau labai greitai nesugebės vykdyti finansinių įsipareigojimų. Pasikartojus 2008-ųjų tendencijoms, galimas žlugimas, mano analitikas.

Skolų krizė euro zonoje labiausiai paveiktų JAV bankus „Citigroup“ ir „JPMorgan Chase“, bet, analitiko teigimu, nė vienas bankas neketina kaupti naujo kapitalo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją