„Partnerių „Superia“ ir „Wood“ pasirinkimas demonstruoja, kad planai ką nors nuveikti – rimti, ir procesas nėra daromas dėl akių. „Superia“ yra turbūt stipriausi Baltijos šalyse patarėjai – matyt, tikimasi ne tik jų organizavimo pajėgumo, bet ir kontaktų su LHV ir „Ripplewood“ („Citadele“)“, – portalui vz.lt komentavo privataus kapitalo investicijų ekspertas.

Jis mano, kad iš banko išvardintų galimų proceso baigčių labiausiai tikėtinas jo pardavimas arba susijungimas su kitu banku.

Kitas neįvardijamas analitikas sakė banko sprendimą vertinantis kaip labai aiškų signalą visai rinkai, kad bankas yra atviras visiems pasiūlymams. Dar vienas šaltinis vz.lt sakė, jog banko akcininkas Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) gali būti vienas iš projekto iniciatorių, be to, tuo gali būti suinteresuota ir „Invalda INVL“, turinti 5,48 proc. banko akcijų, ar šios grupės investicijų valdymo įmonės „INVL Asset Management“ valdomi fondai.

BNS rašė, kad Šiaulių bankas pirmadienį pranešė ieškosiantis strateginės veiklos krypties, įskaitant galimą banko pardavimą ar susijungimą. Alternatyvų apžvalgą banko užsakymu atliks įmonės „Wood & Co“ bei „Superia Corporate Finance“.

Pasak banko, gali būti svarstoma apie viešą akcijų siūlymą, papildomų verslų įsigijimą, prašymą įtraukti į kitos vertybinių popierių biržos sąrašus, banko pardavimu strateginiam ar finansiniam investuotojui ar susijungimu su trečiąja šalimi.

Kai kurie analitikai anksčiau neatmetė galimybės, kad galimybė įsigyti Šiaulių banką gali dominti Lenkijos bankus.

ERPB į Šiaulių banką investavo 2005 metais, kai už 5,8 mln. eurų įsigijo 16,1 proc. banko akcijų. Vėliau, Šiaulių bankui didinant kapitalą, ERPB investavo papildomai, taip pat konvertavo į akcijas jo suteiktas paskolas ir dabar valdo 26 proc. akcijų paketą.