Sandorį patvirtinus visoms priežiūros institucijoms, pagrindiniu „Luminor” akcininku tapo „Blackstone” vadovaujamas konsorciumas. Į jo sudėtį įeina Abu Dabio investavimo institucijos (ADIA) antrinė įmonė bei kiti investuotojai.

Po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaiko atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvauja banko valdyme, suteikdami ilgalaikį finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turi savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje. „Blackstone” yra pasiekusi susitarimą įsigyti likusį 20 proc. akcijų paketą iš „Nordea“ per artimiausius keletą metų.

„Bendradarbiavimas su banko vadovybe, „Nordea“ ir DNB bankais buvo labai efektyvus, todėl nekantriai laukiame tolimesnio veiklos etapo, plėtojant stiprią paslaugų platformą, kuri, tikime, prisidės prie tolimesnio ekonomikos augimo Baltijos šalyse, – sako Nadim El Gabbani, „Blackstone“ vadovaujantysis direktorius. – Mes ir toliau prisidėsime prie vietos verslo augimo, be to, matau visas galimybes bankui pirmauti rinkoje, kaip nepriklausomam finansinių paslaugų teikėjui.

Nils Melngailis, „Luminor“ stebėtojų tarybos pirmininkas, teigia, kad Baltijos šalių ekonomikas teigiamai veikia bendras makroekonomikos klimatas ir stabili veiklos aplinka bei primena, kad Baltijos šalių ūkiai auga vieni sparčiausių ES.

„Užbaigtas sandoris žymi vieną didžiausių investicijų Baltijos šalių istorijoje, todėl atskiro įvertinimo vertos ir priežiūros institucijos bei mūsų darbuotojai, prisidėję prie sandorio įgyvendinimo. Nekantriai laukiu strateginės partnerystės su „Blackstone“, – sako Nils Melngailis.

„Blackstone“ yra idealus partneris „Luminor”, įgyvendinant vieną didžiausių korporacijų pertvarkymų Baltijos šalyse. Jie turi sukaupę didelę įmonių pokyčių patirtį, turi tvirtą finansinį stuburą bei pasaulinį talentų tinklą. Visa tai padės „Luminor“ augti kaip didžiausiam regiono nepriklausomam bankui. Bankui, kuris stiprins tvarų Baltijos šalių augimą, prisiimdamas ilgalaikius įsipareigojimus verslui ir gyventojams“, – sako Erkki Raasuke, „Luminor” vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)