Kaip skelbia verslo naujienų agentūra „Bloomberg”, tai pirma legali vieta Amerikoje, kurioje bus galima įsigyti marihuanos ne dėl sveikatos reikmių.

T. Fox pastatė palapinių, taip pat maisto vežimėlių laukiantiems parduotuvės „3D Cannabis Center“ atidarymo. Moteris tikisi, kad dar 2010 m. atidarytoje parduotuvėje, kurioje buvo pardavinėjama marihuana medicinos tikslams, nuo šiol parduos marihuanos už 30 000 dolerių (75 tūkst. Lt) per mėnesį, o per metus – už 250 000 dolerių (626,2 tūkst. Lt).

T. Fox marihuanos parduotuvė – viena iš 14-os legalių parduotuvių Denveryje, kurios nuo sausio 1 d. pardavinėja marihuaną 21-erių sulaukusiems asmenims.

Prieš metus Kolorado ir Vašingtono valstijų gyventojai pritarė marihuanos parduotuvių atidarymui savo valstijose. Manoma, kad pirmos parduotuvės Vašingtono valstijoje bus atidarytos šiemet.

Kolorado valstija planuoja per metus gauti 578 mln. dolerių (1,4 mlrd. Lt) už marihuanos pardavimą, o mokesčiai turėtų sudaryti 67 mln. dolerių (167,8 mln. Lt).

15 proc. mokesčių bus skirta mokyklos remontui, 10 proc. – marihuanos pramonės reguliavimui.

Pernai gruodžio 23 d. marihuaną pardavinėjančios 136 vaistinės gavo licencijas prekiauti ja pramoginiams tikslams.

Vašingtone marihuaną pardavinės nuo birželio, sulaukta 867 prašymui išduoti licencijas.

Vašingtono valstijos prekiautojai marihuana turės mokėti 25 proc. mokesčio nuo pardavimų, nebent turėtų gamintojo ir pardavėjo licenciją, kuri suteiks galimybę sumokėti mokestį vieną kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)