Sandorio finansavimui G.Balnis ketina panaudoti savo turimą 20 procentų akcijų paketą nekilnojamojo turto valdymo įmonėse. Sprendimą akcininkai priėmė vakar, balandžio 25 dieną, sandorį ketinama užbaigti per gegužę.

„Amber Food“ restoranai šiuo metu patiria beprecedentę aktyvistų, raginančių „Vičiūnų grupę“ kuo greičiau trauktis iš Rusijos, ataką, ardančią veiklos procesus ir santykius su klientais bei partneriais.

Suvokdamas, kad šiandien patiriama krizė gali padaryti neatitaisomą žalą tiek prekės ženklų reputacijai, tiek grupės veiklos tęstinumui ir siekdamas išsaugoti beveik 15 metų kurtą verslą bei darbo vietas daugiau nei tūkstančiui žmonių, nusprendžiau išpirkti visas akcijas. Tokiu būdu prisiimu visą verslo riziką ir atsakomybę, tačiau esamomis sąlygomis reikia greito ir iš esmės situaciją keičiančio sprendimo“, – pranešime spaudai cituojamas G. Balnis.

Pasak jo, „Amber Food“ yra visiškai autonomiškas verslas, kuriame V. Matijošaitis ir jo šeimos nariai veikia kaip investuotojai, neužima jokių apmokamų pareigų ir iki šiol čia uždirbtą pelną reinvestuodavo į restoranų tinklo plėtrą.

„Amber Food“ nėra „Vičiūnų grupės“ dalis, tačiau visuomenės akyse akcininko sąsajos užtenka, kad viskas būtų matuojama tuo pačiu matu. Restoranai tapo patogiu taikiniu nepaisant fakto, kad „Amber Food“ su Rusija neturi nieko bendro, toje rinkoje neveikia, nieko iš jos neperka ir nieko jai neparduoda“, – pridūrė G.Balnis.

Delfi primena, kad su „Amber Food“ grupe bendradarbiavimą nuytraukė maisto pristatymo bendrovės „Wolt“ ir „Bolt“, prie grupės restoranų rengiamos protestų akcijos.

„Amber food“ yra jau beveik 15 metų Lietuvoje veikianti ir daug skirtingų prekinių ženklų vienijanti maitinimo verslo grupė, kurioje dirba daugiau nei 1200 žmonių. Grupei priklauso restoranai „Katpėdėlė“, „Charlie Pizza“, „Manami“, „Sugamour“, „La Crepe“, „Skonis“, „Guacamole“, „Lunch up“, „Grill Terrace“ ir kiti.

„Amber food grupės“ akcininkai yra V. Matijošaičiui priklausanti įmonė „Deltos investicijos“ ir tinklui vadovaujantis Gediminas Balnis.

Kaip jau BNS skelbta anksčiau, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir Lietuvos bei kitų Vakarų šalių verslams masiškai traukiantis iš Rusijos, „Vičiūnų grupė“ tik po 10 dienų pranešė stabdanti gamybą fabrike Tilžėje, o vėliau, sulaukusi kritikos patikslino, jog gamybą tęs, kol turės žaliavų, ir per kelis mėnesius parduos verslą. Jos produkcija iki šiol parduodama Rusijoje ir kitose Rytų rinkose. Visvaldas Matijošaitis per „VG Holding“ valdo 50 proc. „Vičiūnų grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją