E. prekybos milžinas „Amazon“ informavo prekeivius Didžiojoje Britanijoje, kad šalies pasitraukimas iš ES „gali laikinai sutrikdyti prekybą su užsieniu“. Kol kas numatyta, kad Jungtinė Karalystė (JK) turės palikti ES kovo 29 d.

Pasak „Amazon“, prekeiviai turėtų apsvarstyti galimybę siųsti prekes į bendrovės logistikos centrus žemyninėje Europoje. Šiuo metu prekės iš įmonės logistikos centrų Didžiojoje Britanijoje gali būti pristatomos į visą Europą.

Elektroniniame laiške, siųstame JK prekeiviams „Amazon“ platformoje, bendrovė įspėjo juos svarstyti galimybę „išsiųsti prekes į ES logistikos centrą iki kovo 17 d.“. Tuo pačiu „Amazon“ patikino, kad prekybininkai turi „saugoti keturių savaičių prekių atsargas bet kokiu atveju.„

„Per „Amazon“ parduodame didelę dalį produkcijos ES šalims, todėl pastaruosius kelis mėnesius ruošiamės blogiausiam - kietojo „Brexit“ - scenarijui“, - BBC sakė Joe W. Doherty'is, vadovaujantis „Marble Hill Natural Skincare“, kuri odos priežiūros produktus į Europos šalis eksportuoja pasinaudodama „Amazon“ platforma.

„Jau kurį laiką siunčiame produkciją į „Amazon“ žemyninėje Europoje esančius logistikos centrus, siekdami užtikrinti klientų aprūpinimą, tačiau ne viskas vyksta sklandžiai, yra vėlavimų“, - nuogąstavo J. W. Doherty'is.

„Verslas negali tinkamai pasiruošti visiems įmanomiems scenarijams“, - pridūrė prekybininkas.

„Amazon“ atstovai BBC tikino, kad įspėjimai ir instrukcijos buvo išsiuntinėtos prekybininkas norint užtikrinti, kad jie pasiruoštų visiems „Brexit“ scenarijams, taip pat ir pasitraukimui be sutarties, kuris gali sukelti prekių judėjimo į užsienį sutrikimus.

2017 m. Jungtinės Karalystės prekybininkai per „Amazon“ platformą eksportavo prekių už maždaug 2,3 mlrd. svarų (2,61 mlrd. eurų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)