Prie pat Alytaus miesto ribos esančioje sodų bendrijoje "Nemunas" įsikūrusi Vaclovo Jankausko sodyba gerai žinoma ne tik Lietuvoje. Į ją atvyksta ir užsieniečių. Traukos centras - akmenų muziejus, kuriame yra įvairiausių iš lauko riedulių bei kalvystės darbų sukurtų skulptūrų ir paminklas sovietmečiu Afganistane tarnavusiems lietuviams atminti.

Kas savaitę į V.Jankausko akmenų muziejų užsuka kelios dešimtys žmonių. Tačiau pastaruoju metu čia atvykusius lankytojus nustebina prie tvoros sustatyti pilni maišai šiukšlių. Be to, nuo jų karštomis vasaros dienomis sklinda dvokas. Tai sodybos šeimininko protestas prieš buitinių atliekų surinkimo tvarką.

"Man teikia prastos kokybės paslaugą, todėl jos atsisakau", - dienraščiui aiškino V.Jankauskas. Jo netenkina nustatyta atliekų surinkimo tvarka - šiukšliavežiai neatvažiuoja iki jo namų Ąžuolo gatvėje. Konteinerius vyriškiui reikia stumti kilometrą iki stacionarių konteinerių, stovinčių prie pagrindinio kelio.

V.Jankauskas turi du konteinerius (jam priklauso du namai), tad atstumas pailgėja dvigubai. Anksčiau, kai nebuvo rinkliavos, alytiškis mokėdavau šiukšliavežio vairuotojui asmeniškai ir šiukšles paimdavo iš namų", - pasakojo alytiškis. Dabar valdininkai aiškina, kad kelias per siauras ir didelės mašinos negali privažiuoti prie namų, nors sodininkai, kaip buvo reikalauta, išlygino kelio duobes ir apgenėjo medžių šakas.

Todėl V.Jankauskas nesinaudoja centralizuoto atliekų surinkimo paslauga ir nemoka už ją. Tačiau sąskaitas už neteikiamą paslaugą gauna nuolat. Kiekvieną ketvirtį reikalaujama, kad jis sumokėtų maždaug po 50 litų.

V.Jankauskas tvirtino nesąs nusiteikęs prieš rinkliavą, bet nori gauti gerą paslaugą. Kai nepavyko susitarti, kad šiukšlės būtų išvežamos iš namų, alytiškis kreipėsi į įvairias institucijas. Net prezidentei bei Alytaus apskrities valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai rašė prašydamas išspręsti šį klausimą.

"Gavau atsakymą iš Alytaus rajono savivaldybės, kuriame rašoma, kad savo konteinerius privalau nustumti iki stacionarių", - nusivylimo neslėpė V.Jankauskas.

Už atliekų išvežimą Alytaus rajone atsakingos dvi bendrovės - "Dzūtra" ir "Daugesta".

"Daugestos" atstovė Irena Savilionienė teigia, kad šiukšliavežiai važiuoja tik nustatytu maršrutu, todėl gyventojai turi nugabenti savo konteinerius iki pagrindinio kelio nustatytomis dienomis. Prie stacionarių konteinerių vežti nebūtina.

Anot jos, jei V.Jankauskas paklustų nustatytai tvarkai, keblumų nebūtų. Tačiau vyriškis įsitikinęs, kad rinkliava gana didelė, tad jis turįs teisę reikalauti geros kokybės paslaugos arba nemokėti pinigų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)