"Alytaus tekstilės" generalinis direktorius Albinas Jasiulevičius Eltai sakė, kad už anksčiau suteiktas ir kasmet pratęsiamas paskolas minėto turto dalis įkeista SEB Vilniaus bankui ir "Snorui".

Akcininkai taip pat pritarė dalies "Alytaus tekstilės" turto - Alytaus rajone esančios poilsiavietės - pardavimui. Už šią poilsiavietę, kuria jau domisi pirkėjai, tikimasi gauti apie 0,5 mln. litų.

Įmonė taip pat įkeis dalį turto (maždaug už 1,5 mln. litų) Alytaus šilumos tinklus nuomojančiai "Litesko".

Valstybės valdoma "Alytaus tekstilė" už parduotą turtą gautas lėšas skirs apyvartos lėšoms papildyti bei investicijoms - taurinimo (apdailos) įrengimams įsigyti.

"Alytaus tekstilė" ketina taip pat išnuomoti dalį patalpų užsienio įmonėms. Jau pasirašyta sutartis su Italijos bendrove, todėl buvo reikalingas akcininkų sutikimas.

"Alytaus tekstilė", pardavusi dalį pagrindinei veiklai nereikalingų pastatų, šiemet per devynis mėnesius patyrė 6,5 mln. litų preliminarių nuostolių - 28,7 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu (9,117 mln. litų). Bendrovės pardavimai ir paslaugos palyginamuoju laikotarpiu sumažėjo 6,2 proc. - nuo 55,032 mln. iki 51,6 mln. litų.

"Alytaus tekstilės" vadovybė neprognozuoja, kokių veiklos rodiklių įmonei pavyks pasiekti per visus 2005 metus.

2004 metais bendrovės patirti nuostoliai sudarė 15,67 mln. litų, o pardavimai ir paslaugos - 76,3 mln. litų.

Šiuo metu Ūkio ministerijai priklauso 66,29 proc., o Estijos "Tolaram Investments" - 22,16 proc. Alytaus bendrovės akcijų. Bendrovės akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją