Oro temperatūra dieną siekė vos kelis laipsnius šalčio, todėl veikė tik vienas sniego patrankos purkštukas, užtat naktį laukta didesnės neigiamos temperatūros, kai visu pajėgumu galėtų veikti visi penki. Kad trasa būtų galima čiuožti saugiai, joje būtina pripūsti per 20 centimetrų sniego, taigi vakar dar buvo neaišku, per kiek laiko tai pavyks padaryti.

Alytuje Putinų g. 74E įsikūrusi slidžių trasa naują sezoną pradeda naujovėmis. Pirmoji - išplėsta keltuvo aikštelė forto teritorijoje, kad būtų užtikrintas saugumas, keltuvas nesužeistų slidininkų, nes iki šiol tokia tikimybė buvo, antroji - nekelianti nuotaikos. Pasirodo, nemokami žiemos malonumai, kurių būta dar ne tiek ir daug, baigiasi. Nuo sausio vidurio keltuvas bus mokamas, kiek kainuos bilietas - dar neaišku, tai rytoj nuspręs Alytaus miesto savivaldybės tarybos politikai, tačiau tikėtina, kad už vieną pasikėlimą teks pakloti nuo 15 iki 40 centų, priklausomai nuo savaitės dienos, slidinėtojų amžiaus ir panašiai.

Trasą aptarnaujančios bendrovės „Alstapa“ vadovas Antanas Subačius tikisi, kad, perprojektavus ir įrengus aikštelę, slidinėjimas taps saugesnis, be to, šiemet čia galima išsinuomoti inventorių. Slides nuomoja privatus asmuo, jis įsikūręs vagonėlyje trasos teritorijoje, nuomos kainos - nuo 15 litų už valandą iki 45 litų - už šešias.

Alytuje įrengtos dvi trasos: viena - 135 metrų, kita - 190 metrų ilgio su slidininkų keltuvo lyniniu keliu. Jos suprojektuotos 2005 metais, įrenginėti pradėtos 2007-aisiais, o atidarytos 2009 metų sausį. Trasos įrengtos Europos Sąjungos ir Alytaus miesto savivaldybės lėšomis. Trasoms tapus mokamomis, alytiškiams teks išlaikyti ir taip jau nemenką Lietuvos, Lenkijos ir kitų trasų konkurenciją. Belieka tikėtis, kad politikai nuspręs bent vaikams ir jaunimui šį malonumą leisti nemokamai, nes kitaip trasos gali visai ištuštėti.