„Hansa Flex Hidraulika” išsinuomotame žemės sklype Pramonės parke planuoja pastatyti komercinės gamybinės paskirties pastatą ir vykdyti hidraulinių jungčių gamybą, pardavimą bei hidraulikos remonto darbus.

Vilniaus bendrovė per dvejus metus nuo statybos leidimo išdavimo dienos ketina padaryti ne mažesnes kaip 1 mln. 800 tūkst. litų investicijas į vieną hektarą. Šiauriniame Pramonės rajone esančio Pramonės parko teritorijoje yra apie 45 hektarai valstybei ir savivaldybei priklausančios žemės. Į parko zoną patenka dar apie 10 hektarų privačios žemės, kurią būsimi investuotojai gali įsigyti.

Savivaldybei gavus 19 mln. 500 tūkst. europinę paramą, parke įrengta inžinerinė infrastruktūra - nutiestos inžinerinės komunikacijos, keliai, įvažos į parko sklypus.

Šiuo metu Pramonės parke dėl savivaldybės numatytų žemės, žemės nuomos, nekilnojamojo turto lengvatų jau pareiškė norą kurtis - pasirašė žemės nuomos ar investicijų sutartis - keturios įmonės.

Jonavoje registruota, bet buveinę į Alytų numačiusi perkelti bendrovė „Premium Oil” pusantro hektaro žemės sklype numato įrengti kokoso aliejaus gamyklą. Sostinės bendrovės „Viltlit” 1,6 hektaro plote - žvėrienos, jautienos ir avienos perdirbimo įmonę. Alytaus viešoji įstaiga Pietų Lietuvos verslo kooperacijos centras 2,4 hektaro sklype - modernių namų kūrimo klasterio centrą, Kauno bendrovė „Juice & water group” 6 hektarų žemės sklype - sulčių ir kitų gaiviųjų gėrimų gamyklą.

Savivaldybės vadovų pastebėjimu, per artimiausius metus parke neturėtų likti laisvų žemės sklypų.

Miesto savivaldybės taryba dėl didelių mokesčių verslininkams nepritarė Ūkio ministerijos siūlymui Pramonės parke kurti laisvąją ekonominę zoną (LEZ).