„Ieškome direktoriaus Edgaro. Dingęs labai ilgai. Kolektyvas nori, kad atsiskaitytų, gero vakaro“, – rašoma vienoje „Delfi“ gautoje ekrano nuotraukoje.

„Dubuo ieško direktoriaus Edgaro. Dingęs be žinios. Kolektyvas nori išsidarbinti. Dingęs virš mėnesio. Neatsako. Ignoruoja. Daugiau galima pasakoti. Pradžiai tiek. Gero vakaro“, – dėstoma kitoje.

Šiuo metu „Dubuo“ feisbuko paskyra išjungta arba ištrinta.

Joje anksčiau buvo galima rasti dar ir tokį įrašą: „Sveiki, mieli draugai ir buvę nuolatiniai „2buo“ svečiai. Personalas sako nuoširdų ačiū už tai, kad padėjote laikytis verslui ir jūsų dėka buvo mokamos sąskaitos ir mūsų algos.

Deja, kartais nutinka taip, kad su pačių „verslininkų“ nesupratingumu nepakovosi ir kartais liksi it musę kandęs net tada, kai darbo vietai paaukoji ne vienerius metus nuoširdaus darbo.

Šiuo metu mūsų didžiausia bėda – direktoriaus Edgaro Averbucho dingimas kaip į vandenį. Personalas likęs nežinioje, be atlyginimų, be elementarių paaiškinimų ir netgi be oficialių išdarbinimų. Tikime, kad šis įrašas padės atkreipti dėmesį į šią, mums labai opią problemą“.

Vadina manipuliacija

E. Averbuchas pirmadienį sakė, kad žino, kokia informacija yra pasiekusi „Delfi“ redakciją.

„Aš žinau, kokį jūs laišką gavote, nes prieš jį siunčiant „juodraštis“ visur pasklido ir aš žinau žodis į žodį, ką jūs gavote. Su visomis ekrano nuotraukomis.

Tie darbuotojai buvo įspėti, kad esu išvykęs, kad aš atvyksiu sausio mėnesį. Neturiu teisintis, kada atvyksiu, nes turiu savo asmeninį gyvenimą, visi turime savo asmeninių problemų“, – komentavo jis.

„Sodros“ duomenimis, 2022 metų sausio 13 dieną „Dubuo“ turėjo 4 darbuotojus. Tačiau E. Averbuchas nurodė, kad šiuo metu visi jie yra oficialiai atleisti.

„Esmė, kad darbuotojai buvo parašę prašymus, kad būtų atleisti nuo tam tikrų dienų. Šiai dienai tie darbuotojai yra atleisti, algos yra išmokėtos, yra bankiniai pavedimai, – dėstė ji. – Man yra juokinga šita situacija. Jei atvirai ir nuoširdžiai, čia buvo asmeninių ir darbo interesų susikirtimas.“

E. Averbucho teigimu, vienas jo darbuotojas buvo „netradicinės orientacijos“.

„Jis kaip ir jautė man simpatiją. Išėjo tokia situacija, kad aš kaip ir bandžiau žmogui gražiai paaiškinti, kad aš esu tradicinės orientacijos, bet žmogus turbūt įsižeidė, sugalvojo būdą, kaip manimi manipuliuoti.

Kaip būna tarp vyro ir moters irgi – susipyksta, po to pradeda manipuliuoti. Tokia situacija – kam iš pažįstamų papasakoju, visi yra apakę. Manau, ir pats esate nustebęs“, – sakė jis.

Dėl skolos nesutaria

„Dubuo“ veikė Gedimino prospekte įsikūrusiame „Gastronomas food hall“. Kaip nurodė jo direktorius Žilvinas Buta, šis restoranas buvo paskutinis jų nuomininkas, kuriam sustabdžius veiklą, duris užvėrė ir visa maisto halė.

Ž. Buta „Delfi“ sakė, kad jam su E. Averbuchu susisiekti taip pat nepavykdavo.

„Aš jo ieškojau, bet jis nei į mano laiškus atrašo, nei į balso ar į tekstinius pranešimus. Jokios reakcijos visiškai“, – sakė jis.

Ž. Buta paaiškino, kad „Dubuo“ turi susikaupusią skolą „Gastronomas food hall“.

„Skola kaupėsi nuo praėjusių metų rugsėjo. Kai nemoka už nuomą, nemoka ir už komunalinius. Mes negalime taip leisti, nes mums sąskaitos eina. Davėme paskutinį terminą, bet direktorius nereagavo išvis“, – sakė jis.

„Mes gražiai bendravome, šiai dienai irgi nėra pasakyta, kad privalo išsivežti inventorių. Iš tikrųjų dėl to spręs naujas direktorius, nes aš savo pareigas palieku nuo vasario 1 dienos.

Jeigu geranoriškai atsiskaitoma nebus, tada bus kviečiamas antstolis ir bus areštas, kreipimasis dėl skolos išieškojimo. Bent aš taip daryčiau, o kaip darys naujas direktorius aš nežinau“, – sakė Ž. Buta.

E. Averbuchas „Delfi“ sakė, kad veiklą sustabdė dėl to, kad nuomotojas restoranui atjungė elektros energiją.

„Veikla šioje lokacijoje vykdyta 2 metus. Iki pat pabaigos dirbome be jokių įsiskolinimų, galėčiau pasakyti, kad gerai sekėsi. Tačiau kilo nemažai vidinių interesų ir tarp kolektyvo, ir tarp pačių nuomotojų“, – sakė jis.

Pasitikslinus, ar „Dubuo“ šiuo metu yra įsiskolinęs maisto halei, restorano direktorius atsakė: „Kaip čia pasakius įsiskolinęs – yra sumokėtas depozitas, kuris mūsų įsiskolinimą tikrai padengia 100 proc.“.

„Sodros“ duomenimis, „Dubuo“ turi 18674,75 euro skolą Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui. Įmonė yra įtraukta į Valstybinės mokesčių inspekcijos nuo COVID-19 nukentėjusių įmonių sąrašą, tad visai beveik 19 tūkst. eurų sumai mokėjimo terminas yra atidėtas ir dar nesuėjęs.

„Skola „Sodrai“ yra normalu – visi mokesčiai buvo sustabdyti, įmonės yra sudariusios išsimokėjimo planus“, – sakė E. Averbuchas.

Užimtumo tarnybos duomenimis, 2021 metais įmonei prastovų laikotarpiu buvo išmokėtos subsidijos. Tuo metu praėjusių metų lapkritį darbuotojams mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 601,82 euro (apie 456 eurus į „rankas“).

Juridinių asmenų registro duomenimis, 2020 metais „Dubuo“ gavo 193.333 eurus pardavimo pajamų, uždirbo 730 eurų grynojo pelno.

E. Averbuchas taip pat sakė, kad maždaug prieš pusę metų tapo vieninteliu įmonės akcininku.

Gastronomas Food Hall

Dirbo gerai

„Gastronomas food hall“ vadovas Ž. Buta dar pridūrė, kad jo akimis, „Dubuo“ veikė tikrai gerai.

„Vietoje gal ir nebuvo klientų, bet išsinešimui „Wolt“ ir „Bolt“ kas 3 minutes ateidavo užsakymai. Keista, kad tokios skolos susidariusios“, – sakė jis.

„Dubuo“ tinklapyje galima rasti meniu, kuriame aprašyti jų gaminti vadinamieji „bowl“ patiekalai, tai – „Riešutinis tofu ekspresas“, „Jūros gerybių dreifas“, „Ugninė meilė jautienai“ ir pan.

2020 metų gruodį „Dubuo“ savininkai „Delfi“ sakė, kad pandemija jų verslą išgelbėjo. Jie pasakojo iki pandemijos turėję skolų ir net minčių nutraukti verslą, bet pirmasis karantinas įmonės apyvartą padidino 3–4 kartus, todėl tuomet planavo ir verslo plėtrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)